Twitter polemiklerini sarsıcı gelişme: Hesap engelleme kalkıyor

Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter, yeni adıyla X'te hesap engelleme özelliğinin kaldırılacağı açıklandı. Musk, kendi hesabından gelişmeyi paylaşırken, mesaj engelleme ve bir hesabı sessize alma uygulamasının ise devam edeceğini söyledi.

Bilim Teknoloji 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Elon Musk, X'teki paylaşımları ya da beğenileri sebebiyle sorun yaşayanlara destek sözü verdi. Fotoğraf: Shutterstock

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformun bazı özelliklerini paralı üyelik çatısı altına alarak köklü değişiklikler yapan, son olarak da platformun adını X olarak değiştiren Elon Musk, yeni kararını duyurdu.

Platformdaki engelleme özelliğinin kaldırılacağını duyuran Elon Musk buna karşın DM yani mesaj için konulabilen engellemenin süreceğini belirtti.

Musk duyurusunda, “Engelleme, doğrudan mesajlar dışında bir ‘özellik’ olarak silinecek” ifadesini kullandı.

X platformunda kullanıcı bir hesabı engellediğinde, bu hesabın gönderileri engelleyenin zaman akışında görünmüyor. Engellenen hesap, engelleyenin iletilerini göremiyor ve doğrudan mesaj da atamıyor.

X’teki sessize alma özelliğinin ise devam edeceği kaydedildi.

Musk’ın sevmediği sitelere 5 saniye gecikme

Elon Musk’ı eleştiren medya kuruluşları ve Twitter’ın rakip platformlarına yönelen linklere uygulanan gecikme devam ediyor.

Washington Post gazetesinin ortaya çıkardığı uygulamayı, The Guardian da uygulamalı olarak okuyucularına aktardı.

New York Times, Reuters, Instagram ve diğer bazı hesapların linklerine tıklandığında linklerin açılması 5 saniye gecikmeli gerçekleşiyor. Bu gecikmenin, eski adıyla Twitter’ın kısa link olarak kullandığı ‘t.co’ alan adından kaynaklandığı söylense de gecikmenin düzelmesine dair harekete geçilmiş değil.

Elon Musk kararlarında bugün: TweetDeck'i X'e para veren aboneler kullanabilecekElon Musk kararlarında bugün: TweetDeck’i X’e para veren aboneler kullanabilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.