‘50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak’ diye açılan Akbaş Barajı iki yılda kurudu: 400 bin kişi susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya

Denizli’deki Akbaş Barajı tam iki yıl önce “Kentin 50 yıllık su sorununu çözecek” diye açıldı ama iki yıl sonunda kurudu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu alternatif kaynak aradıklarını söyledi.

Çevre 4 Ekim 2024
  • 10Haber news
Akbaş Barajı iki yıl önce büyük yatırım yapılarak hizmete alındı ve kentin 50 yıllık su sorununu çözeceği söylendi.

Denizli’deki Akbaş Barajı 5 Eylül 2022’de “Kentin 50 yıllık su sorununu çözecek” sloganıyla açıldı. Dönemin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta vanayı açtı ve kentteki su depolarına su ulaştı. Zolan açılışta “Şehrimize kazandırdığımız bu dev proje ile Denizli’mizin 50 yıllık su sorunu çözüldü” dedi. Zolan büyük proje dediği baraj için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlara ve DSİ Genel Müdürüne teşekkür etti. Dönemin başkanı suyun musluklardan da içilebileceğini, yeni doğmuş çocuklara bile verilebileceğini gururla anlattı.

Bu açılıştan tam iki yıl sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu su seviyesi kritik seviyenin altına düşen Akbaş Barajı’ndan bugün itibariyle içme suyu alımını durdurmak zorunda kaldıklarını, tasarruf yapılmaması halinde su kesintilerine başlayabileceklerini açıkladı.

Baraj suyu çekildi, anılar gün yüzüne çıktı: Orada doğduk, büyüdük, didindik...Baraj suyu çekildi, anılar gün yüzüne çıktı: Orada doğduk, büyüdük, didindik…

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Egemen Emre Beşli Güney ilçesindeki Akbaş Barajı’nda incelemede bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavuşoğlu su seviyesinin barajdan su alma seviyesinin altına düştüğünü, bundan dolayı DSİ’nin içme suyu vermeyi durdurduğunu belirtti.

Bunun Akbaş Barajı’nda suyun bittiğini gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu “Artık Akbaş Barajı’ndan içme ve sulama suyu alamıyoruz. Bu ne demek? Denizli’de yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen bir su sorunuyla karşı karşıyayız demek. Bu saatten itibaren bu açıklamayı gören bütün dostlarımızı suda tasarruf etmeye çağırıyoruz. Yani zorunlu olmadıkça su kullanmayalım” dedi.

Çavuşoğlu alternatif su kaynakları temini konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İstanbul susuzluk konusunda bu yıl daha az telaşlıİstanbul susuzluk konusunda bu yıl daha az telaşlı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.