Akbelen’e giden Başarır’dan ‘bana bağırma’ açıklaması: Provokatör bunlar, köylülere saldırdılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri bugün Akbelen’deydi. Kılıçdaroğlu protesto edildi, Mahmut Tanal ve Ali Mahir Başarır’ın vatandaşla diyaloğu tepki çekti. 10Haber’e konuşan Başarır, “İki köylü benimle fotoğraf çektirirken saldırdılar. Provokatör bunlar. Araca vuran da bunlar” dedi.

Çevre 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri bugün Akbelen ormanında ağaçların kesilmemesi için eylem yapan köylüleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında CHP’lilerin sosyal medyada ve eylem alanında çokça eleştirilmesine sebep olan görüntüler ortaya çıktı. Bunlardan ilkinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eylemcileri dinledikten sonra aracına binip alandan ayrılmak istediği öne sürüldü. Bunun üzerine alanda bulunanlar Kılıçdaroğlu’nun aracına vurarak “Arabaya değil barikata” sloganları attı. Ardından Kılıçdaroğlu kesim alanına gitti. Ancak arkasından gitmek isteyenlere jandarma müdahale etti.

İkinci görüntüde CHP’li Mahmut Tanal’ın bir vatandaşla diyaloğu tepki çekti. Bir kadın Tanal’a “İyi ki iktidar olamadınız. Yoksa bunlar yerine sizin karşınızda duracaktık” dedi. Tanal’ın kadına cevabı ise “Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik” oldu. Tanal alandan uzaklaşırken tekrar kadına dönüp “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsun. AKP’nin provokatörüsün” deyince alandan “Yuh” sesleri yükseldi ve alandaki bazı kişiler Tanal’a alandan çıkmasını söyledi.

Mahmut Tanal tepki çeken görüntüler üzerine Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Tanal’a göre tartışma Tanal’ın güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını söylemesiyle başladı. Tepki çeken sözlerinin muhataplarının ‘CHP heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların’ mensupları olduğunu söyledi. Bu kişilerin kendisine ‘asker ve  polis savunuculuğu yaptığı’ gerekçesiyle sataştığını belirtti.

Son videoda ise CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile bir vatandaş arasındaki tartışmada Başarır’ın sert bir ifadeyle “Bağırma. Bana Bağırma” dediği görülüyor.

Ali Mahir Başarır: Bunlar köylü falan değil, provokatör

Ali Mahir Başarır hem kendi kahramanı olduğu videoyla ilgili hem de Kemal Kılıçdaroğlu’nun protesto edildiği görüntülerle ilgili 10Haber’e konuştu.

Başarır şunları söyledi:

“Ben hakaret mi etmişim, küfür mü? Durduk yerde iki köylü benimle fotoğraf çektirirken köylüye saldıran ve orayla alakası olmayan iki vatandaş ‘Artist misiniz? Ne fotoğraf çektiriyorsunuz?’ diye köylülere saldırdı. Ben müdahale ettim, ‘bağırma’ dedim. Bu suç mu? Daha sonra bu insanlar arabalara vurdu. Bana göre o kişi oraya getirilen bir provokatör. Oradaki masum insanların hakkını ve emeğini gölgede bırakıyor.  Orada köylüler de müdahale etti. Bana ‘Sen milletvekilisin her şeyi dinleyeceksin’ dedi. Ben de ‘Neden bağırıyorsunuz?’ dedim. Bir kez daha bağırdı. ‘Bağırma bana’ dedim. Bana hakaret etti.

Bunlar köylü falan değil, köpekleriyle gelmişler oraya. Oturup insanlara, köylülere hakaret ediyorlar, provoke ediyorlar. Köylüler de rahatsız bu insanlardan. Böyle 10 kişi var.

Kemal Bey’in aracına vuranlar da bunlar. Biz zaten kesim alanına gidecektik. Arabada nereden, hangi bölgeden gideceğimizi planlayıp gidecektik. Gitmemek gibi bir şey de yok.”

Kılıçdaroğlu Akbelen’e gitti, kesim alanına girmeyince protesto edildiKılıçdaroğlu Akbelen’e gitti, kesim alanına girmeyince protesto edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.