Özgür Özel ‘değişimi’ anlattı: Ameliyat olmasaydım sesimi kaybedecektim, saçlarımı boyatmadım

CHP lideri Özgür Özel yerel seçim sonrası geçirdiği operasyonlar hakkında konuştu. Bunların sağlık açısından birer zorunluluk olduğunu dile getiren Özel ayrıca saçlarını boyattığına dair iddiayı reddetti.

Siyaset 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti olarak Türkiye haritasını büyük ölçüde ‘kırmızıya boyadıkları’ yerel seçimin hemen ardından gözleri ve ses tellerinden geçirdiği operasyonlarla ilgili konuştu.

Bahse konu gelişme kamuoyunda dikkati çekmiş, birçok kişi özellikle gözlüklerin terk edilmesinin bir ‘siyasi imaj’ adımı olduğu görüşünü dile getirmişti. 10Haber’e konuşan kaynaklar ise konunun ‘sağlık’ olduğunun altını çizmişti.

Ana muhalefet lideri Hürriyet gazetesi yazarı Zeynep Bilgehan’a verdiği demeçte şunları kaydetti:

‘Kalıcı ses kaybı olacaktı’

“Ses tellerimden acil bir ameliyat oldum, yoksa kalıcı ses kaybı olacaktı. 15 dakikalık diye yapılan ameliyat bir buçuk saat sürdü. Beklenenden zor geçti ve kortizon tedavisi görüyorum. Gözlerimle alakalı mercek ameliyatı da bir yıldır bekliyordu. Bozukluk numarası çok yüksek olduğundan akıllı lens takıldı.

‘Saçlarımda kırlar duruyor’

Onun için de kortizonlu damla damlatılıyor. Tüm bu kortizon yüzümde, gözümde ufak şişkinlikler oluşturdu. Saçlarımı boyatmadım, sadece kestirdim. Kestirdiğim gün wax (saçları şekillendirmek ve istenen biçimde kalmasını sağlamak için kullanılan bir ürün) sürdüler. Fotoğraf açılarından dolayı farklı çıkmış; kırlarım duruyor.”

43 yıldır gözlük kullandığını vurgulayan Özel şimdilerde sabah uyanınca elini etajerdeki gözlüğe atma alışkanlığını bırakmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bu arada haberin Hürriyet’in birinci sayfasında geniş görülmesi de dikkati çekti. Gazete en son 15 Ekim 2023’te Özel’in genel başkan seçildiği kurultay öncesi siyasetçiye böyle yer vermişti.

CHP’de değişim sandıkla sınırlı kalmadı: Özgür Özel gözlüğünü neden çıkardı?CHP’de değişim sandıkla sınırlı kalmadı: Özgür Özel gözlüğünü neden çıkardı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.