Hatay için ismi öne çıkan Suzan Şahin: Lütfü Savaş’tan vazgeçmek için aklını peynir ekmekle yemiş olmak lazım

Depremin yıldönümünde protesto edilen CHP Hayat Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yerine eski milletvekili Suzan Şahin’in aday gösterileceği iddia edildi. 10Haber’e konuşan Şahin “Aday değiştirmek CHP’ye ve memlekete darbe” dedi.

Siyaset 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

11 Ocak’ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yeniden açıklanan Lütfü Savaş’ın adaylığı tartışılmaya devam ediyor.

6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle Hatay’da gerçekleşen anmalarda Lütfü Savaş sık sık protesto edildi. Hataylılar CHP lideri Özgür Özel ve Lütfü Savaş’ın anmaya katıldığı anlarda “Lütfü Savaş istifa” sloganı attı.

Yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş kendini savundu: Depremin tek müsebbibi ben değilimYeniden aday gösterilen Lütfü Savaş kendini savundu: Depremin tek müsebbibi ben değilim

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Savaş’ın anketlerde önde çıktığı için aday gösterildiğini aktararak gelen tepkiler için “Parti bir karar verecektir” dedi. Katıldığı canlı yayında “CHP’nin yetkili kurulları Lütfü Savaş’ı neden aday gösterdi?” sorusuna Ağbaba şu yanıtı verdi:

“Genel Başkanımız en başından beri ‘Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım’ dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş’ı aday göstermeseydi ‘Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor’ denecekti. Bundan da biraz uzak duruldu. Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezimiz yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş’a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de payını çıkarması lazım.”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da katıldığı canlı yayında “Bütün bu protestolardan ortaya çıkan sonuçlar mutlaka değerlendirilecektir. Teorik olarak tüm adayların, 17 Şubat’a kadar yani YSK’ya aday listeleri teslim edilene kadar onları koyan makam tarafından revize edilmesi yetkisi vardır. Deprem bölgesinde böyle bir protesto varsa dolayısıyla bunu değerlendirmek gerekir. Bu değerlendirmeden ne sonuç çıkar PM’nin iradesidir. Hatay’daki meselesi ciddiye alırız, bunu PM’ye taşırız” dedi.

10Haber’e konuşan Suzan Şahin: Doğru aday Lütfü Savaş’tır, bu tartışılmamalı

Tüm bunların üzerine CHP’nin geri adım atıp Hatay Büyükşehir Belediyesi için eski milletvekili Suzan Şahin’e teklif götürdüğü iddia edildi. Şahin ise Savaş’ın adaylığını ilk tebrik edenle arasındaydı.

Suzan Şahin, Lütfü Savaş’ın adaylığını ilk tebrik eden isimlerdendi.

10Haber’e konuşan Suzan Şahin “Bana teklif gelmedi. Bu saatten sonra aday değişikliğini düşünmek için Genel Merkez’in aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Ben partimi de memleketimi de çok seviyorum. Lütfü Savaş’ın da yüzde yüz kazanacağını düşünüyorum. Lütfü Savaş’ın değiştirilmesinin CHP’ye ve bu memlekete bir felaket, bir darbe olacağını düşünüyorum. Bunu yapmayacakları kanaatindeyim. Teklif gelse de reddederim. Doğru aday Lütfü Savaş’tır, bu tartışılmamalı” dedi.

CHP’deki Lütfü Savaş tartışmasına il başkanı girdi: Başka isimle kazanamayızCHP’deki Lütfü Savaş tartışmasına il başkanı girdi: Başka isimle kazanamayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.