CHP’deki Lütfü Savaş tartışmasına il başkanı girdi: Başka isimle kazanamayız

CHP lideri Özel’in “11 büyükşehirden geriye giden üç il vardı sadece” diye yaptığı açıklamadaki illerden birinin Hatay olduğu söyleniyor. Hatay CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki ise "Lütfü Savaş'tan başkasıyla kazanamayız" diyor.

Gündem 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni lideri Özgür Özel ve ekibi Mart 2024’teki yerel seçimler için hazırlıklara başladı. Partide ‘Değişim’ sloganıyla yola çıkan Özel ve ekibi zor geçen kurultay sürecinin ardından rotayı yerel seçimlere çevirdi. 

Parti kaynaklara göre CHP seçimlerde 2019 başarısını tekrarlamak istiyor. 15 Kasım’da yol haritalarını nasıl belirleyeceklerine yönelik açıklamalarda bulunan CHP lideri “Yerel seçimler için pazartesiden itibaren mevcut belediyelerimiz için anket yapacağız. Ankette iyiye giden, geçmişte iyi durumda olanların hemen adaylığını açıklayacağız. Geçmişte kötü olanlar için yöntem belirleyeceğiz. Bizde olmayan yerleri birkaç kategoriye ayıracağız, bize yakın ve uzak şeklinde. O bölgeler için örgütle konuşacağız. Örgüt ‘anket’ derse anket yapacağız, ama onun dışında yaygın olarak örgüt denetiminde ön seçim olacak. ‘Sözünü tutmayacak’ diyorlar. Hakim gözetiminde önseçimde aday neredeyse son bir ay sahaya çıkabiliyor. Son bir hafta zaten millet kararını vermiş oluyor. O yüzden bu işi öne almamız lazım. Sandığı koyalım ama örgütümüze güveneceğiz” diyerek aday belirleme sürecinde uygulayacakları planı özetledi. 

Özel’in konuşmasında 11 büyükşehir için “11 büyükşehirden geriye giden üç yer vardı sadece” dedi. Bu ayrıntıdan sonra birçok kişi geriye giden üç şehrin hangisi olduğunu merak etti. 

10Haber’e konuşan CHP’li kaynaklara göre Özel’in ‘geriye gittiğini’ vurguladığı üç şehirden biri 6 Şubat depremlerinde en büyük hasarı alan illerden Hatay. CHP deprem sonrası tepkiler ve açıklamalar nedeniyle Hatay’daki adayını değiştirebilir, fakat CHP İl Başkanı genel merkezle aynı görüşte değil. 

Birçok partili Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın deprem dönemindeki açıklamaları politikaları nedeniyle Hataylılarca eleştirildiği görüşünde. Bu nedenle Savaş da kamuoyu önünde olmayı çok tercih etmiyor. 

CHP 2024 yerel seçimlerinde Hatay’da yeni bir politika izlemek istiyor. CHP’li kaynakların bu tür bilgileri sormak için aradığımız Lütfü Savaş il dışında olduğu için sorularımızı yanıtlayamadı. 

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise 10Haber’e Özel’in açıklamasındaki üç ilden birinin Hatay olduğunu düşünmediğini söyledi ve “Lütfü Savaş’tan başka isimle seçim kazanmamız zor. Hatay büyük yara aldı. Enkaz içindeyiz. Eleştiriler de bunlar göz önünde bulundurularak yapılmalı. Hatay için bizim yeni bir isim düşüncemiz yok” dedi. 

Özgür Özel DİSK yürüyüşüne katıldı: Adalet Bakanı Samast’a iyi hal veren raporu açıklasın   Özgür Özel DİSK yürüyüşüne katıldı: Adalet Bakanı Samast’a iyi hal veren raporu açıklasın   

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.