İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ayrımcılık göndermesi: Kendi ailesini anlattı

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'ayrımcılık' üzerinden eleştirdi. Kendi ailesinden çeşitli partilere üye olan, oy veren insanlar olduğunu söyleyen İmamoğlu "Ben Ekrem olarak böyle bir ayrımcılığı yapamam" dedi.

Siyaset 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

Yerel seçime kısa süre kala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu halk buluşmalarına devam ediyor. Dün Gaziosmanpaşa’da halka seslenen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘ayrımcılık’ söylemi üzerinden eleştirilerde bulundu. Erdoğan iktidarda kendilerinin olduğunu hatırlatarak yerel yönetimleri alırlarsa koordinasyonun tam olacağına dair açıklamalar yapıyordu. Ki bu açıklamanın en fazla ses getireni Hatay’da yaşandı. Erdoğan burada “Hatay’a yardım geldi mi?” diye sordu ve belediyenin AK Parti’de olmadığını anlattı.

İmamoğlu da “Hiçbir zaman bize oy vermezseniz gününüzü görürsünüz kimseye demedik. Biz meseleyi sadece oy veren vermeyen meselesine asla indirgemedik. Açıkça söyleyeyim ben Ekrem olarak böyle bir ayrımcılığı yapamam ki” dedi ve kendi ailesindeki parti üyelerini şöyle anlattı:

“Ben öyle bir ailede büyüdüm ki; rahmetli dedem Adalet Parti’liydi, bir kardeşim Milli Selamet Parti’liydi, amcam Milliyetçi Hareket Parti’liydi, babam Anavatan Partisi’nde siyaset yaptı. Anneanne tarafım, deden tarafım, bütün dayılarım Cumhuriyet Halk Partiliydi. Ben böyle bir ailede büyüdüm. Vallahi benim ailemde kimse birbirine ‘vatan haini’ demedi. Gül gibi geçindiğimiz o günlerden bugünlere geldik. Bugünün iktidarı ‘senden benden olanlar’a evrildi.”

Erdoğan’ın vatandaşı tehdit ettiğini savunan İmamoğlu “Vatandaşına diyor ya; ‘belediyeye bana vermezsen hizmet gelmez’ diyor. Hatay’da dedi, Ordu’da dedi. Şimdi İstanbul’da demeye başladı ama sizi tehdit ediyor ya; o tehdit neden biliyor musunuz? Sizden korkuyor. Milletinden korkuyor” dedi.

Konuşmasının devamında seyyanen zam kapıları kapatılan emeklilere dair de konuşan İmamoğlu, emeklilerin ülkesine hizmet ettiğini ama şimdi 2-3 lira ucuz diye Halk Ekmek’te kuyruğa girdiklerini söyledi. “Ne yazık ki bu hükümet 16 milyon emeklimize bakın buradan söylüyorum 16 milyon emeklimize Cumhuriyet tarihinin en büyük zulmünü çektiriyor. Bu kadar net” diyen İmamoğlu, Türkiye’de yaşamın emeklilere cehennem olduğunu belirtti.

İmamoğlu'ndan MÜSİAD ziyareti: İBB ile işbirliği vurgusu yaptılarİmamoğlu’ndan MÜSİAD ziyareti: İBB ile işbirliği vurgusu yaptılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.