İmamoğlu’ndan MÜSİAD ziyareti: İBB ile işbirliği vurgusu yaptılar

İBB Başkanı İmamoğlu MÜSİAD'ı ziyaret etti ve MÜSİAD Başkanı Asmalı'yla basın açıklaması yaptı. İkisinin de konuşmasında İstanbul için işbirliği vurgusu vardı. Daha sonra Güngören'de halka seslenen İmamoğlu Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Siyaset 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı MÜSİAD Genel Merkezi'nde görüştü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı’yı ziyaret etti. Ziyarette İmamoğlu’na CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu da eşlik etti. MÜSİAD Genel Merkezi’ndeki buluşmanın ardından basına açıklama yapan İmamoğlu MÜSİAD’ın İstanbul’un ve Türkiye’nin önemli bir iş dünyası kuruluşu olduğunu belirtti.

Daha önce de MÜSİAD’ı ziyaret etmek istediklerini ancak o zaman sağlıklı bir diyalog kuramadıklarını ifade eden İmamoğlu “Sağ olsun Sayın Başkan, sürece dönük nezaketiyle bizi de ziyaret etmesiyle beraber bu buluşmanın çok değerli olduğunu şu anda hissediyorum. Hem kendisine hem de yönetimine çok teşekkür ederim bugünkü karşılamalarından ötürü. Biz, İBB olarak, iş dünyasıyla olabildiğince en yüksek seviyede iş birliğinin İstanbul için çok değerli olduğunu bilen bir yönetimimiz, bilen bir heyetiz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı basın açıklaması yaptı. Ziyarette İmamoğlu’na CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu eşlik etti.

Hem bu dönem yaptıklarıyla ilgili kısmen bilgi verdiklerini hem de seçimi kazanırlarsa gelecek beş yıl için de nasıl işbirlikleri olabilir noktasında düşüncelerini paylaştıklarını söyleyen İmamoğlu tek başına hiçbir kurumun ya da kişinin çok fazla bilgi sahibi olmayacağını vurguladı.

Asmalı da ziyaret nedeniyle memnuiyetlerini dile getirdi ve konuşmanın İstanbul özeline ilişkin olduğunu söyledi. “İstanbul’da, özellikle depreme hazırlık noktasında ve diğer konularda yapılacak çalışmaları istişare ettik. Biz de MÜSİAD olarak, kurum adına yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi verdik” diyen Asmalı bundan sonrası için hem MÜSİAD hem de İBB Başkanlığı ile işbirliği yapmanın temelinin atıldığını belirtti.

‘İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi’

Bu ziyaretin ardından Güngören’de halka seslenen İmamoğlu rakibi Murat Kurum için ‘acemi aday’ nitelendirmesi yaptı ve “İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019’da yanlışlıkla görevi aldı” sözlerine de yanıt veren İmamoğlu “Erdoğan’ın demokrasi anlayışı tam da bu. Kendi kazanırsa demokrasi, milli irade; başkası kazanırsa yanlışlık” diye konuştu. 2019 seçiminden sonra Erdoğan’ın üç gün ortada olmadığını söyleyen İmamoğlu 31 Mart’tan sonra Erdoğan bu kez iki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden çıkmayacağını savundu.

Erdoğan’ın sorunları çözmediği ve aklının da İstanbul’da olduğunu söyleyen İmamoğlu “İmamoğlu aşağı, İmamoğlu yukarı. Her akşam beni rüyasında görüyor” dedi.

Davet polemiği sürüyor: İmamoğlu'ndan Kurum'a belgeli yanıtDavet polemiği sürüyor: İmamoğlu’ndan Kurum’a belgeli yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.