Erdoğan’dan partisine yerel seçim uyarısı: Hesap sorarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim süreci için taslak takvim üzerinde çalışıyor. İddiaya göre son toplantıda partisine bu konuda uyarıda bulunan Erdoğan "Yanlış aday önerirseniz hesap sorarım" dedi.

Siyaset 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yerel seçimler öncesinde partiler aday belirleme sürecinde. İttifaklar olduğu için de partilerin mesaisi uzun sürüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son toplantıda yerel seçim sürecine ilişkin sert söylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre bir süredir dinlenen Erdoğan son toplantıda AK Parti’nin taslak yerel seçim takvimi üzerinde çalıştı.

Erdoğan’ın toplantıda “Yanlış aday önerirseniz hesap sorarım. Çok net söylüyorum” uyarısı yaprığı öğrenildi. Yapılan programa göre kasımın ilk haftasında adaylık başvuruları alınacak, ay sonuna doğru aday adaylarının değerlendirileceği komisyon oluşturulacak. Buradan çıkacak sonuçlar Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. Aralık ortasına kadar isimler belli olacak. Ankara ve İstanbul’daki aday değerlendirmesi Erdoğan’a bırakılacak.

Ak Partili milletvekili Karayel 10Haber'e konuştu: Yerel seçimlerde de üç dönem kuralıAk Partili milletvekili Karayel 10Haber’e konuştu: Yerel seçimlerde de üç dönem kuralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.