Erdoğan’dan ‘azgın azınlık’ çıkışı

Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Erdoğan, 4 saat süren toplantının ardından konuştu ve “Herkes, tüm bireylerin var olma, yaşama, kendini ifade etme hakkına, oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir” dedi.

Siyaset 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Erdoğan, 4 saat süren toplantının ardından konuştu.

İktidara yakınlığıyla bilinen medya organlarında bu dönemde yaygınlaşan ‘başörtüsüne yönelik saldırı’ haberlerinin ardından Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bu açıklama Ak Parti’nin başörtüsü ve aile meselesini içeren anayasa paketi hazırlığından önce geldi.

“Mesele siyasi ve ekonomik manipülasyonları aşan insanlarımızın günlük hayattaki hak ve özgürlükleri hedef alan nobranlıklara varmıştır” diyen Erdoğan, “Otobüslerde, yollarda, metrolarda insanlarımızı taciz noktasına varan küstahlıklarla karşılaşmaya başladık” dedi.

Kültür, sanat ve spor gibi alanları bozgunculuk aracı haline getirenler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı gören müstekbirlerin devri çoktan kapanmıştır. Kibir kuleleri beyhude uğraş içindedir. Herkes tüm bireylerin var olma, yaşama, kendini ifade etme hakkına, oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir. Sırf yabancı, başka dil konuşuyor diye, başını örtüyor, çarşaflı, başörtülü, sakallı, takkeli kişilere laf atmak asla kabul edeceğimiz davranış değildir” diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

“İşine geldiği zaman başörtülüyü yanına al rozetini tak, öte yandan Marmaray’da başörtülü hanımlara hakaret et. Bu faşist zihniyet yargı önünde hesap vermeye mahkumdur. Bu tür azgın azınlık vakaları ile mücadelemiz ilanihaye sürecektir. Açık konuşuyorum; kim olduğunuzu, niçin böyle yaptığınızı, neyi amaçladığınızı ve bunun için neleri kullandığınızı biliyoruz. Biz hâlâ aynı yerde duruyoruz; başaramayacaksınız. Bu millet mandacı zihniyetinize, sapkın yöntemlerinize ‘eyvallah’ etmedi etmeyecek. Bunu 14 Mayıs’ta 28 Mayıs’ta gördük. Milletin size attığı şamardan hâlâ ders almadınız, akıllanmadınız ve hâlâ akıllanmıyorsunuz.”

Erdoğan Esad'a dokundurdu: Tribünden seyrediyorErdoğan Esad’a dokundurdu: Tribünden seyrediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.