İmamoğlu’nu Kuran ile protesto eden kadına jet soruşturma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'da metro açılışı sırasında bir kadın elindeki Kuran'ı göstererek protesto etti. İmamoğlu'nun 'Allah ıslah etsin. Belli ki aldatılmış' dediği kadınla ilgili İstanbul Valiliği soruşturma başlattı.

Siyaset 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nun Çekmeköy-Samandıra Etabının Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Konuşması sırasında kendisine Kuran gösteren bir seçmene seslenen İmamoğlu, tepki gösteren kalabalığı sakinliğe davet ederek “Belli ki aldatılmış bir ablamız. Biz onları da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin” dedi.

Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum’u eleştiren Ekrem İmamoğlu “Metroyu milletimin hizmetine açmaktan arkadaşlarımla birlikte büyük gurur duyuyoruz. Ben ne dedim hatırlayın 2019’da ne dedim bunlarda o zaman “çaldılar “dediler. Hani o yalana aldananlar inandı. Ama milletin çoğu inanmadı. ” diyen İmamoğlu, Murat Kurum’un 8km’yi 8 adımda göstermeye çalıştığı anları hatırlayarak, “Çocukları bile güldürecek şekilde 8 adım atıp, 8 km’yi işte bu kadar metro yapıldı diye anlatmaya çalışıyorlar” dedi.

Metro atışması: Onların da parasını biz verdik

Eskiden Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı metroların parasını belediyelerden 16,17 yılda tahsis ettiğini söyleyen İmamoğlu, Sahiba Gökçen hattı ve Kayaşehir- Başakşehir metro hattının parasının kendilerinden 10 ayda tahsis edildiğini belirterek, ” 5 buçuk milyar lirayı geçmişte 16 yılda aldıkları parayı 10 ayda tahsis ettiler. Hani bizde bir laf vardır. Parayı veren düdüğü çalar. E o zaman onu da biz yaptık parasını biz verdik” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda, kalabalığa seslenen İmamoğlu, seçim mesajını da verdi. Ekrem İmamoğlu “Onlara hadlerini, milletin oylarını bildirin istiyoruz.  Öyle bir güçle bildirin ki, bir daha 2019’da yaptıklarını aklından bile geçiremesinler. Milletin elini bükemeyeceklerini anlasınlar. Bükemeyecekleri eli öpmeyi öğrenecekler” dedi.

Valilikten soruşturma: Örgüt bağlantısı yok

Öte yandan; İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sancaktepe ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında, (B.K) adlı vatandaşın elindeki Kur’an-ı Kerim’i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde:

(B.K) adlı şahsın “Tehdit, Hakaret, Mala Zarar Verme, Hakkı olmayan yere tecavüz, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Konut Dokunulmazlığı İhlali” suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir.

Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır.”

İmamoğlu'ndan Kurum'a hastane yanıtı: Kafası karışmıştırİmamoğlu’ndan Kurum’a hastane yanıtı: Kafası karışmıştır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.