İmamoğlu AK Parti’nin kazandığı beş ilçede Kurum’dan fazla oy almış

Seçim sonuçlarıyla birlikte İstanbul’da İmamoğlu’nun daha yüksek oy aldığı yerler de belli oldu. İmamoğlu AK Parti’nin kazandığı beş ilçede rakibi Murat Kurum’dan daha fazla oy almış.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’daki 39 ilçenin 26’sını Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), 13’ünü de Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) kazandı. Daha önce AK Parti’de olan 24 belediyeden 12’si el değiştirerek CHP’ye geçti. AK Parti’den CHP’ye geçen ilçeler Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Silivri, Tuzla ve Üsküdar oldu.

İBB Başkanlığı adaylarından Ekrem İmamoğlu yüzde 51.14 oyla yeniden başkan seçildi. AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 39.59’da kaldı.

İmamoğlu CHP’nin kazandığı 26 ilçenin 22’sinde ilçe belediye başkanından daha çok oy aldı.

Seçim sonuçlarıyla beraber İstanbul’da İmamoğlu’nun daha yüksek oy aldığı yerler de belli oldu. Buna göre İmamoğlu İstanbul’da en yüksek oyu yüzde 81.02 ile Kadıköy’de, yüzde 31.84 ile en düşük oyu da AK Parti’li adayın kazandığı Sultanbeyli’de aldı.

İstanbul’da mazbata günü... İmamoğlu: Umarım iktidar vatandaşla inatlaşmaktan vazgeçerİstanbul’da mazbata günü… İmamoğlu: Umarım iktidar vatandaşla inatlaşmaktan vazgeçer

İmamoğlu CHP’nin kazandığı ilçeler arasında Sancaktepe ve Şile hariç 23 ilçede CHP’li belediye başkanından daha yüksek oy aldı.

Sancaktepe’de CHP adayı Alper Yeğin seçimi 50.57 oy oranıyla kazanırken ilçede İmamoğlu 49.68’de kaldı. Şile’de CHP adayı Özgür Kabadayı ilçe belediye seçimlerinde yüzde 51.71 oy aldı, İmamoğlu ise büyükşehir belediye başkanlığı için 51.46 oy aldı.

Fatih, Kağıthane, Bahçelievler, Ümraniye, Zeytinburnu AK Partili Belediye Başkan adaylarının kazandığı yerler. Ancak bu ilçelerde büyükşehir için İmamoğlu’na AK Parti’nin adayı Kurum’dan daha fazla oy çıktığı görüldü.

Fatih: İmamoğlu yüzde 45.57, Kurum yüzde 45.42

Kağıthane: İmamoğlu yüzde 45.38, Kurum yüzde 44.11 

Bahçelievler: İmamoğlu yüzde 47.74, Kurum yüzde 42.91

Ümraniye: İmamoğlu yüzde 46.65, Kurum yüzde 43.95

Zeytinburnu: İmamoğlu yüzde 46.70, Kurum yüzde 41.98

Buna göre İmamoğlu’nun İstanbul’un 39 ilçesinin 32’sinde Kurum’dan daha fazla oy aldığı anlaşılıyor.

11 ilçede AK Parti’nin oyu Kurum’dan yüksek

Seçimlerde üç pusula yer aldı. Bu pusulaların arasında belediye meclisi için isimsiz parti logolu tercihler vardı. Buna göre Bağcılar, Bahçelievler, Zeytinburnu, Avcılar, Kağıthane, Güngören, Fatih, Esenyurt, Çatalca, Büyükçekmece, Bakırköy ilçelerinde belediye meclisleri için verilen oylara bakıldığında AK Parti’nin oyunun Murat Kurum’dan daha yüksek olduğu görülüyor.

İmamoğlu ve ekibi İstanbul'u sildi süpürdü; kendisi 1 milyon oy fark attı, CHP kentteki 39 ilçenin 26'sını aldıİmamoğlu ve ekibi İstanbul’u sildi süpürdü; kendisi 1 milyon oy fark attı, CHP kentteki 39 ilçenin 26’sını aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.