İmamoğlu’ndan Kurum’a hastane yanıtı: Kafası karışmıştır

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Kurum, Kağıthane'ye hastane kazandıracaklarını, var olanın hizmet vermediğini söyledi. İmamoğlu, Kurum için 'kafası karışmıştır' dedi ve iktidarı riyakarlıkla suçladı.

Siyaset 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçime kısa süre kala mitinglerini yoğunlaştırdı. Bugün Kağıthane Halk Buluşması’nda konuşan İmamoğlu, enerjisini halkın sevgisinden aldığını söyledi ve “Ama onlar bunu anlayamaz. Çünkü onlar çarşıya, pazara gidebilirlermi ? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Çalışsalar emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? İşsizlik bu kadar yüksek olur mu?” diye sordu.

Ülkenin ekonomik sıkıntılarından bahseden İmamoğlu emeklinin kendisine dert yandığını anlattı ve çocuklarına muhtaç kaldıkları için üzüldüklerini dile getirdi. Meselenin insanı hissetmek olduğunu söyleyen İmamoğlu “Çocuklarımıza kreş açtık. Süt dağıtıyoruz. Kent Lokantası açıyoruz. Sosyal yardımları 6 kat artıyoruz. Siyaset yapmıyoruz halkımıza hizmet ediyoruz. Onlar için siyaset amaç parti amaç partilerinin liderini kutsallaştıran anlayış… Bizim kutsalımız bizim insanımız. Kim olduğuna bakmayız. Yaratandan ötürü seviyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na mitingde eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti.

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 13 Mart’ta Kağıthane’de düzenlen mitingde “Büyükşehir mülkiyetinde hastanemiz varmış. O hastane hizmet vermiyor. İBB mülkiyetindeki hastanemizi Sağlık Bakanlığı’mızla birlikte Kağıthane’mize kavuşturacağız. Siz isteyin biz çalışır yaparız” demişti. İmamoğlu’ndan bu sözlere de yanıt geldi:

“Yolda gelirken birisi ona demiştir ki ‘Kâğıthane’de bir hastane var’ o da ‘Ee’ demiştir. ‘O hastaneyi biz taşıdık. Ama biz taşımadık’. Kafası karışmıştır. Şöyle demişlerdir ona ‘Sen kısa yoldan CHP bu hastaneyi taşıdı de’ o da çıkıp bunu demiştir. O kadar riyakarlık var ki ruhlarında, bir yalan üzerinden Ekrem İmamoğlu’nu, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kararlamak için yalan konuşuyorlar.”

Kağıthane mitinginden önce Ramazan ayı dolayısıyla Hırka-i Şerif ve Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti. İmamoğlu “Her yıl olduğu gibi Ramazan ayının manevi ikliminde bu emanetleri görmek, hissetmek çok kıymetli” dedi.

KONDA anketi: Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark açıldıKONDA anketi: Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark açıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.