Özel Hatay için anketleri işaret etti: Bir şey görürsek müdahale ederiz

CHP lideri Özgür Özel 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay’da yeniden aday gösterdikleri mevcut başkan Lütfü Savaş’a yönelik protestolar için 'Yükselen sesleri duymak önemli. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz' dedi.

Siyaset 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ölüm yıl dönümünde eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Devlet Mezarlığı’ndaki anma törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel yerel seçimlere ilişkin iki önemli açıklama yaptı.

DEM Parti’nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmesini değerlendiren Özel “Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur” dedi.

Özel devamında şunları söyledi:

“Her birinin aday olmak en demokratik hakkıdır. Kimsenin aday çıkarıp çıkarmamasına karışmayız. Bir partinin aday çıkarması kendisiyle ilgili hesaptır. Bizim kimsenin çıkaracağı adaya da çıkarmadığı adaya da lafımız da minnetimiz de yoktur. Ama aday çıkarmama durumunda bize dünya kadar lafı layık görenler şimdi bize özür borçlu.”

CHP’de Hatay tartışmasına noktayı Savaş koydu: Genel başkan, ‘Adayımız sensin’ dediCHP’de Hatay tartışmasına noktayı Savaş koydu: Genel başkan, ‘Adayımız sensin’ dedi

‘Onun düzeyine inmemeye kararlıyım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’da sarf ettiği ve tepki çeken “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” sözlerinin benzerini dün Zonguldak’ta söylediğini belirten Özel “Dün Zonguldak’ta daha önce Hatay’da yaptığı açıklamanın devamını getirdi, diyor ki ülkenin cumhurbaşkanının eli Zonguldak’ın üzerinde olursa hizmet gelir. Erdoğan’ın milli iradenin üstünden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı tamamen milli irade gaspıdır. Aslında Zonguldak’tan dönüp Hatay’a ve bütün Türkiye’ye aynı mesajı veriyor. Erdoğan’ın söylediğinin bir karşılığı varsa yerel seçimler neden var? Niye Yenimahalle’yi kim yönetecek diye soruyoruz, ona da kendi karar versin o zaman! Milli irade serbestçe oy kullanılabildiği için kutsaldır. Nasıl ki o gücünü sandıktan alıyorsa bütün belediye başkanları da gücünü sandıktan alır. Bugün Erdoğan’a en set cevapları vermek onun istediği bir şey. Bizi kavgaya çekmek istiyor. Özgür efendi ona 10 bin liralık emekli maaşını hatırlatıyor 17 bin liralık sefalet asgari ücretini, geçim sıkıntısını hatırlatıyor. O istiyor ki hakaretine hakaret edelim, yerel seçim atmosferi içinde sorunlar değil kavga konuşulsun. Onun düzeyine inmemeye kararlıyım!” diye konuştu.

‘Siyaset vatandaşın verdiği mesajı alma sanatıdır’

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’daki yıkımda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle eleştirilen Lütfü Savaş sert biçimde protesto edilmiş ve adaylığı yeniden tartışmaya başlanmıştı. CHP’nin iki Grup Başkan Vekili adaylığın yeniden değerlendirilebileceğini söylemiş, ama Lütfü Savaş bir gün sonra kameralar karşısına geçerek protestolar için “kumpas” demiş, “Genel Başkan ile konuştum ‘Adayımız sensin’ diyor” diye konuşmuştu.

Bugün Özgür Özel cephesinden yeni bir açıklama geldi. Özel “Hatay’da protestolar yaşandı. 100 protesto vardıysa 99’u hükümete yönelikti, ama hükümete yakın kaynaklarda Lütfü Savaş protesto edildi, dendi. Evet Lütfü Bey’e de sitem cümlelerini duyduk. Siyaset vatandaşın söylediği sözü, verdiği mesajı alma sanatıdır. Biz CHP olarak adaylarımızı çok yoğun anketlerle belirledik. Adaylık sonrası ölçme değerlendirme anketlerine de değer veriyoruz. Bu anketler bir şekilde yanlış yaptığımız sinyalini verirse bu değerlendirilir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir, fikir verir. Ama milletin sesini duymak sandıktan önceki en önemli gösterge çok yüksek örneklerle yapılan anketlerdir. Anketlerde bir şey görürsek müdahale ederiz” dedi.

Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş'tan açıklama: Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş’tan açıklama: “Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacağız”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.