Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş’tan açıklama: “Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacağız”

6 Şubat'ta depremleri anması sırasında Hataylıların yoğun protestosuna maruz kalan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş bugün bir basın toplantısı ile tavrını açıklayacağını duyurdu

Siyaset 7 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Lüftü Savaş deprem anmasında protesto edilmişti.

6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümünde Hataylılar siyasilere tepki göstermişti. En büyük tepki ise 10 yılda Hatay’da belediye başkanlığı yapan Lütfü Savaş’aydı. Depremzedeler “Lütfü istifa” sloganlarıyla tepki gösterirken Lütfü Savaş alandan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Tepkilerden CHP Lideri Özgür Özel de nasibini alırken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik tepkilerin ardından Savaş’ın adaylığını yeniden görüşüleceğini söylemişti. Günaydın; protestoların partiye değil Savaş’a yönelik olduğunu söyleyerek “Protestolardan ortaya çıkacak sonuçlar, CHP MYK’sında ve PM’sinde değerlendirilecektir” demişti.

Tepkilerin odağındaki Lütfü Savaş sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak bugün 15’te bir basın toplantısı yapacağını duyurdu. Adaylıktan çekilmeyeceği izlenimi veren Savaş, “Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir” dedi. Lüftü Savaş, “Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız. Yarın saat 15.00’te Hatay’ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim” paylaşımı yaptı.

Depremzedelerin Savaş’ı yuhalarken “Lütfü istifa” sloganları da attığı görüntüleri gazeteci Kazım Kızıl görüntülemişti.

CHP’deki Lütfü Savaş tartışmasına il başkanı girdi: Başka isimle kazanamayızCHP’deki Lütfü Savaş tartışmasına il başkanı girdi: Başka isimle kazanamayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.