CHP’nin Bismil adayına cinsel saldırıdan tutuklama

CHP’nin Diyarbakır Bismil’de belediye başkan adayı olarak gösterdiği Abdurrahim Sönmez, partinin ilçe binasında çaycı olarak işe başlayan 19 yaşında kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Siyaset 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

CHP’nin, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde belediye başkan adayı olarak gösterdiği Abdurrahim Sönmez (49), ilçe binasında çaycı olarak işe başlayan B.D. (19) adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

DHA’nın haberine göre, CHP Bismil Belediye Başkan Adayı Abdurrahim Sönmez’in, 2 Şubat’ta ilçe binasına çaycı olarak alınan B.D.’ye 1 gün sonra cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

İl başkanından ‘iftira’ iddiası

B.D., kuzeni ile Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, Sönmez’den şikayetçi oldu. B.D. ifadesinde, 3 Şubat’ta günü Abdurrahim Sönmez’in parti binasında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Şikâyet sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Sönmez, işlemleri sonrası tutuklandı.

CHP İl Başkanı Abdullah Atik ise B.D.’nin akli dengesinin yerinde olmadığını iddia edip, “Parti ile ilgili bir durum değil. Sönmez, seramik işi yapıyor. Kız işe yeni alınmış, para istemiş. Adam yok deyince kız şikayetçi olmuş” iddiasında bulundu.

Müdür ruhsat için ‘para değil cinsel ilişki isterim’ dedi: AK Parti de CHP de üstüne gitmediMüdür ruhsat için ‘para değil cinsel ilişki isterim’ dedi: AK Parti de CHP de üstüne gitmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.