Müdür ruhsat için ‘para değil cinsel ilişki isterim’ dedi: AK Parti de CHP de üstüne gitmedi

Antalya'da Aksu Belediyesi'nde bir kadına dükkanının yıkım kararını 'cinsel ilişkiye girerse' durdurabileceğini söyleyen personelin videosu sosyal medyada yayıldı. Olayın ayrıntılarını İYİ Partili ve CHP'li siyasetçiler 10Haber'e anlattı.

Gündem 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Antalya Aksu Belediyesi’nde çekilen bir video sosyal medyada yayıldı ve belediye sadece “Son günlerde bir belediye personelimiz ile ilgili birtakım iddialar ortaya atılmaktadır. Söz konusu personelin belediyemizle ilişiği kesilmiştir” demekle yetindi.

O videoda duyulanlar ise tüm Türkiye’nin gündemine girecek skandallarla doluydu çünkü Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı bir kadınla konuşurken ona dükkanının yıkılmaması için kendisiyle cinsel ilişkiye girmesini teklif ediyordu. Aksu Belediyesi ise “Söz konusu personelin belediyemizle ilişiği kesilmiştir” açıklamasını bu video sosyal medyada yer aldıktan sonra yayınladı.

Videoda Nevzat Avcı’nın “Dört gece yetmez, sen çok pahalıya geliyorsun. Ben onların evini yıktım ama seni böyle idare edeceğiz” dediği duyuluyordu. Aynı videoda Nevzat Avcı bin 150 yıkımın yapılmadığını anlatıyor, kadının “Ne karşılığında” sorusuna da “Parasını ödediler” yanıtı veriyordu. Müdürün kadının benden neden para istemiyorsun sorusuna yanıtı da “Çok güzelsin” oluyordu.

‘Telefonda detay veremem’

Olaya ilişkin ulaştığımız Aksu Belediye Başkanı AK Partili Halil Şahin olayda ‘mahrem’ detaylar olduğunu söyledi ve telefonda konuşmak istemediğini, belediyeye gelirsek konuşabileceğimizi belirtti. Şahin “Öncesi sonrası çok merak ediyorsunuz gelirsiniz konuşuruz. Personelin belediyeyle ilişiğini kestik” dedi ve olayla ilgili “Suç duyurusunda bulunacak mısınız” sorusuna da “Gerekeni yapıyoruz” demekle yetindi.

‘Duyduğumuz ikinci olay’

10Haber’e konuşan İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal daha önce de aynı kişiyle ilgili benzer bir olay olduğunu anlattı ve “Bu olay bizim bildiğimiz ikinci olay” dedi. Aksu Belediyesi’nin  adının en fazla yolsuzlukla anılan bir belediye olduğunu iddia eden Recep Bal “Biz tespit edebildiklerimizle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili konunun muhatabı suç duyurusunda bulunabilir. Biz de teşkilatımızla ve partili avukat arkadaşlarımızla değerlendiririz. ‘Bariz şekilde yolsuzluk var’ dediğimiz konularda mücadele ediyoruz gücümüz yettiğimiz kadar” dedi.

Belediye meclisinde gündeme gelip gelmeyeceğine dair soruya “Bilgilendirme kanunu var, dilekçe veriliyor ama cevap verilmiyor” yanıtını veren Recep Bal “İYİ Parti’nin gündemine alınacak mı, belediye meclisinin gündemine gelir mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ben katılamadım, bugünkü toplantıya bizden başka muhalefet yapan da yok orada. Türkiye genelinde CHP’li belediye başkanlarının lobisinden dolayı belediye meclis üyelerimiz de istifa etti zaten partiden. Kendi partilerine geçmeleri teklifine gittiler ama aradıklarını bulamadılar.”

Daha önce yaşanan olayı mağdur olduğunu söyleyen kadının canlı yayında anlatmasıyla duyduğunu söyleyen Recep Bal yaklaşık bir yıl önce yaşananları da şu şekilde anlattı:

“Duyduğum üzere o olayı da şöyle anlatayım; tacize uğrayan kız belediyede taşeron firmasında çalışıyor görünüyor. Fakat tacize uğrayan kız her gün Aksu Belediyesi’ne gidip geliyor. 3-4 ay boyunca ve yine Nevzat Avcı’nın aracıyla gidip geliyor. Ancak belediyenin aracıyla mı kişisel aracıyla mı bilmiyorum. Daha sonra içeride hanımefendiyi sıkıştırınca içerideki başka bir personel kıza yumruk atıyor. Kız yere düşüyor. Daha sonra hastaneye kaldırılıyor. Hastanede tedavi gördükten sonra canlı yayına bağlanıyor, kız işten çıkarıldı, Nevzat Bey görevine devam etti. Bunlar kadının anlattıklarıydı.”

CHP skandalı belediye meclisine taşımayacakmış

CHP’li belediye meclis üyesi Selahattin Öz de 10Haber’e konuştu ve olayı meclis gündemine getirmeyeceklerini söyledi. Nevzat Avcı’nın emeklilik hakkı olduğunu ve emeklilik dilekçesini verdikten sonra Aksu Belediyesi’nin ilişiği kesildiğine dair açıklama yaptığını söyleyen Selahattin Öz kadının şikayetçi olması gerektiğini ama şikayet olup olmadığını bilmediklerini belirtti.

“Ben emekli baş komiserim müştekinin davacı olması gerekir. Davacı olup olmadığını bilmiyorum” diyen Selahattin Öz suç unsuru şüphesi olması durumunda savcılığın da resen soruşturma başlatabileceğini söyledi. Öz savcılığın soruşturma başlatıp başlatmadığını bilmediğini belirtti ve “Müşteki dediğimiz zarar gören kişinin ifadesini bilmediğimizden afaki konuşuyoruz” dedi.

“Belediye meclisinde gündeme gelir mi?” sorusuna “Gelmez” yanıtını veren Selahattin Öz nedenini de şöyle açıkladı:

“Önceden gündeme geldi, bize intikal etse gündeme taşırdık bize gelmedi. Yıkım kararlarını encümen alır. Kararı kim aldı bilmiyoruz. Kaç yıkım kararı alındı, kaçı yıkıldı bilmiyoruz. Zarar gören kişinin yaşını da bilmiyoruz, diğeri de görevden alındığına göre meclislik bir şey yok. Videoyu görmedim ama sanırım görüntü belli değilmiş. Kadının savcılığa gitmesi gerekiyor.”

‘Mağdur olan başka vatandaşlar var mı?’

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem personelin ilişiğinin kesilmesiyle olayın kapatılamayacağını söyledi ve sorularını sıraladı. Bu konuda etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Erdem açıklamasında “AKP’li Aksu Belediyesi’nde görevli bir müdürün, bir vatandaşın imar problemini çözme karşılığında yaptığı ahlaksız teklif, AKP’li  belediyelerde çürümüşlüğün hangi boyutlara geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada her ne kadar görevli personelin ilişiğinin kesildiği açıklansa da bu olay öyle üstü kapatılacak münferit bir olay değildir. Bu ahlaksızca teklifin yapıldığı görüntü kaydından da anlaşılacağı gibi, personel tarafından yüzlerce imar sorununun rüşvet ve benzer ahlaksız tekliflerle çözüldüğü anlaşılmaktadır. Bu işlerin tek bir müdür eliyle yapıldığı inandırıcı gelmediği gibi, sadece personel ilişiği kesmekle bu olay kapatılamaz. Hangi imar problemleri ne karşılığında çözüldü? Kimler bu işin içinde? Mağdur olan başka vatandaşlar var mı? bu konuda etkin bir soruşturma açılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır.”

Bu belediye başkanında yok yok: Cinsel taciz, cinsel saldırı, rüşvet, usulsüzlükBu belediye başkanında yok yok: Cinsel taciz, cinsel saldırı, rüşvet, usulsüzlük

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.