Bu belediye başkanında yok yok: Cinsel taciz, cinsel saldırı, rüşvet, usulsüzlük

Rüşvet ve usulsüzlük iddiaları üzerine görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç cinsel taciz ve cinsel saldırı suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Rüşvetten de ceza alan Sevinç tutuklandı.

Gündem 25 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından “rüşvet ve usulsüzlük” iddiaları nedeniyle Kırklareli Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç’e “cinsel taciz” ve “cinsel saldırı” suçlarından yargılandığı davada 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İçişleri Bakanlığı rüşvet iddiası nedeniyle görevden almıştı. Şimdi de cinsel saldırı suçundan ceza alan Ender Sevinç tutuklandı.

2021 yılındaki cinsel saldırı olayıyla ilgili Vize Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Ender Sevinç katılmadı.

Şikayetçiler B.Ç, M.I, M.K, D.S. ile sanık avukatının yer aldığı duruşma avukatların Cumhuriyet Savcısı’nın önceki celse verdiği esas hakkında mütalaaya karşı savunma yapmasıyla başladı.

Daha sonra son sözleri sorulan müştekiler önceki beyanlarının geçerli olduğunu belirtti.

Kararın ardından tutuklandı

Sanık avukatının savunmasının ardından bir süre ara verilen duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Sevinç’i “cinsel taciz” ve “cinsel saldırı” suçlarından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sevinç’in kararın ardından tutuklandığı öğrenildi.

Rüşvetten de ceza almıştı

Ender Sevinç 22 Eylül 2023 yılında “rüşvet ve usulsüzlük” iddiaları nedeniyle yargılandığı Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “rüşvet almak” suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ender Sevinç 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak belediye başkanı seçilmişti.

Yargıda rüşvet ihbarı yapan Anadolu Yakası Savcısı Yargıtay'a atandıYargıda rüşvet ihbarı yapan Anadolu Yakası Savcısı Yargıtay’a atandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.