İstanbul’da hava sıcaklıkları artacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) sıcaklıkların bugünden itibaren artarak gelecek hafta boyunca 11-15 derece aralığında seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Çevre 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Belediyesine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’dan yapılan açıklamaya İstanbul’da havalar yeniden ısınıyor. Kentte geçen hafta etkili olan soğuk ve yağışlı hava sona erdi, hava sıcaklıkları da 12 derece civarına yükselecek.

Bu hafta İstanbul’da yarın (16 Ocak Salı) hariç hafta boyunca çoğunlukla güneşli bir gökyüzü hakim olacak; sıcaklıklar bugünden (14 Ocak 2024) itibaren artarak gelecek hafta boyunca 11-15 derece aralığında seyredecek.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 24 Ocak’a kadar mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Ayrıca kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda “gizli buzlanma” olabileceği uyarısında bulunularak Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarından gelecek uyarıların dikkate alınması, güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılması gerektiği belirtildi.

Bu kez AKOM uyardı: İstanbul'a lapa lapa kar yolda  Bu kez AKOM uyardı: İstanbul’a lapa lapa kar yolda  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.