Artvin’de çifte felaket: Şavşat’ta çığ düştü, Borçka’da sel

Artvin Şavşat'ta kardan kapanan yolları açma çalışması sırasında çığ düştü. İş makinesi operatörü hayatını kaybetti. Borçka'da selden mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı.

Çevre 7 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ülkenin batısı ılık Afrika rüzgarlarıyla mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık yaşarken doğuda durum tam tersi. Arvin Şavşat’a bağlı Karaköy köyünde akşam saatlerinde çığ düştü. İlçede etkili kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdüren İl Özel İdaresi personeli 35 yaşındaki operatör Gökhan Yılmaz’ın kullandığı iş makinesi ile yoldaki bir kamyonetin üzerine düşen çığda kamyonetteki iki kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken iş makinesi operatörü Gökhan Yılmaz kayboldu. Bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iki saat süren arama kurtarma çalışmalarıyla kayıp operatöre ulaşıldı. Sağlık görevlilerince ilk müdahalede bulunan Gökhan Yılmaz ambulansla Şavşat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yılmaz tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Camide mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı.

Borçka’da sel

Artvin’de Şavşat karla mücadele ederken ilçenin biraz batısındaki Borçka selle boğuşuyor. İlçede akşam saatlerinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle İçkale Deresi’nin de taşmasıyla ilçeye bağlı Yeniyol Mahallesi’nde sel ve taşkınlar meydana geldi. Bölgede bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katlarını su bastı, göle dönen yolda park halinde araçlar sulara gömüldü. Bazı araçlar da suyla sürüklendi. Gündoğdu Mahallesi’nde üç bina heyelan riski nedeniyle tahliye edildi.

Camiden kepçeyle kurtarıldılar

Yeniyol Mahallesi’ndeki Yeniyol Camii’nin zemin katını su bastı, avlu ve çevresi de suyla kaplandı. Cami içinde mahsur kalan cemaatten bazı kişiler kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken bazıları da pencerelere uzatılan ilçe belediyesine ait iş makinelerinin kepçesine alınarak güvenli alana götürüldü.

Sağanak Çanakkale'yi vurdu: Dereler taştı, evleri bu bastıSağanak Çanakkale’yi vurdu: Dereler taştı, evleri bu bastı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.