Yeni sezonda palamut bereketi: Tanesi 40 liraya kadar düştü

Av yasağının sona ermesiyle balıkçılar hızla denize açıldı. Balıkların tezgahtaki fiyatı da aynı hızda düştü. Palamudun tane fiyatı 40 ile 75 lira arasında değişirken mezgidin kilogramı 100 TL oldu.

Çevre 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Balık tezgahı.

Denizlerde yeni balıkçılık sezonu 1 Eylül’de başladı. Balıkçılar av yasağının sona erdiği gece yarısının ardından yeni sezonun ilk avı için denize açıldı. Sezonun ilk balığı genellikle palamuttur. Bu sezon bol palamutla başladı ve bu güzel balığın fiyatı daha ilk üç günde bolluk sayesinde hızla düştü. İlk gün tanesi 100 liradan satılan palamutu bugün tezgahlarda 40 liraya bulmak mümkün.

Mevsimin bir başka sevilen balığı mezgit. Tezgahlarda mezgidin kilogramı 100, istavritin 75, deniz somonun tanesi 175, levreğin kilosu 250 liradan satılıyor.

Balıkçılardan Gökmen Aydın palamut fiyatının uygun olduğunu belirterek “Hava sıcak olduğu için balık dipte. Soğuması lazım ki balık yukarılara gelsin. Palamudun tanesi 75 lira. En ucuz gıda maddesi balık. Fiyatlar normal. İlla ki fiyatlar da düşer. Geçmiş sezonda palamudun tanesi 150-200 lirayken şu an 75 lira. Bu fiyattan yukarı daha çıkmaz ve vatandaşlarımız normal fiyattan yer” dedi.

Mehmet Örseloğlu ise bol ve bereketli bir sezon beklediklerini söyleyerek “Sezonun ikinci günündeyiz. Palamudun bu sezon bol ve bereketli geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar da gayet uygun, vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla palamutlarını alıyor. Sezon açılmadan önce fiyatları 150 liraydı. 1 Eylül’den itibaren fiyatlar gayet uygun 40 ile 75 lira arası değişiyor. Fiyatları düşmez ama ilerleyen süreçte gramajı artarken fiyatları sabit kalır” diye konuştu.

Av yasağı sona erdi! ‘Vira bismillah’ diyen balıkçılar denize açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.