Barajda bakteri iddiasına İmamoğlu’ndan ‘tedbirli’ yanıt

Büyükçekmece Barajı'nda bakteri olduğuna dair iddialara İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu, "Bizim İSKİ, dünyanın en deneyimli kurumu" dedi.

Çevre 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Büyükçekmece Barajı’nda yüzde 4 oranında bakteri olabileceği iddia edilmişti. Ayrıca bu bakterilerin hastalığa neden olabileceği de iddialar arasındaydı. Büyükçekmece’de çiftçilere tohum dağıtım törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basının sorularını yanıtlarken bu iddialar hakkında da konuştu.

Bakteriye dair her gün tedbir aldıklarını söyleyen İmamoğlu, “Bizim İSKİ, dünyanın en deneyimli kurumu. Böyle bir riskin olduğu yerden zaten su pompalamamız mümkün değil. Büyükçekmece bu denli kurumayı daha önce yaşamış bir göl. Yakın zamanlarda yaşadı. Ne yazık ki böyle bir süreç yaşıyoruz. Aylardır İstanbul yağmur görmedi. Temennimiz yağışların artık İstanbul’a bir an önce ve yakın bölgeye gelmesi. Bizim bugün söyleyeceğimiz şey, suyun verilmesi hususunda kadim İSKİ kurumuna kimsenin güven sorunu yaşamaması. Ama her bireyin mutlaka suda tasarrufa dikkat etmesi, herkesin bir damla suyun bile çok önemli olduğunu bilmesini istiyoruz. Şu anda mevsimler olarak yağış zamanı geliyor, onu bekliyoruz. Şu anda tabii ki suyla ilgili bir alarm var doğa olarak var. Ama susuzluk diye bir durum ile karşı karşıya değiliz bu sene” dedi.

İstanbul barajları haritada yüzde 18 küçüldüİstanbul barajları haritada yüzde 18 küçüldü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.