Kadına şiddet yine en yakınından geldi: Biri öldü biri yaşama tutunmaya çalışıyor

Türkiye'nin batısından doğusuna hemen her gün yeni bir kadına şiddet olayı yaşanıyor. Antalya'da bir kadın eşi tarafından öldürülürken Mardin'de ise bir başka kadın yine eşinin bıçak darbeleri yüzünden yaşam mücadelesi veriyor.

Gündem 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Eşi Yunus Yıldırım tarafından 32 yerinden bıçaklanan Merve Veziroğlu günler sonra paylaşım yaptı.

Türkiye hemen her gün yeni bir kadına şiddet haberine uyanıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre; temmuz ayında 23 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Ağustos ayında da yeni kadın cinayetleri işleniyor.

Antalya da önceki gün kadın cinayeti haberiyle sarsıldı. 32 yaşındaki Mehmet Yavlak ile 28 yaşındaki Sümeyye Yavlak boşanma aşamasındaydı. Sümeyye Yavlak, Kepez ilçesindeki bir zincir markette çalışıyordu. Önceki gün akşam saatlerinde Mehmet Yavlak da buraya geldi ve bir anda elinde bıçakla kadını kovalamaya başladı. Kadın ve iş arkadaşları panik halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı, durumu bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Bu sırada Sümeyye Yavlak da korunmak için kendini depoya kilitledi. Ancak Mehmet Yavlak, deponun kapısını kırarak kadının yanına gitti ve Sümeyye Yavlak’ı defalarca kalbinden bıçaklayıp kaçtı.

Sümeyye Yavlak ve onu öldürüp kaçan eşi Mehmet Yavlak.

Adrese gelen sağlık ekibi, Sümeyye Yavlak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, kaçan cinayet zanlısını yakalamak için çalışma başlattı. Acı haberi alarak olay yerine gelen Sümeyye Yavlak’ın kayınvalidesi Emel Yavlak, “Gelme dedim kuzum. Yavruma ben ne diyeceğim. Niye geldin ölmeye mi geldin kuzum” diye feryat etti. Sümeyye Yavlak’ın Isparta’dan gelen kız kardeşi ise zincir markete girmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren kız kardeş, “Kardeşim nerede” diye feryat etti.

Sümeyye Yavlak’ın öldürüldüğü market.

Çocuklarını odaya kilitleyip bıçakladı

Önceki gün Mardin’de yaşayan Veysi B., eşi Şükran B. ile kavga etti ve bu sırada 2 çocuğunu da odaya kilitledi. Çocukların odadan çıkmasını engelleyen Veysi B. hızla eline aldığı bıçakla kadını 5 yerinden bıçakladı. Daha sonra kendisini de odaya kilitleyen şüpheli, çok sayıda ilaç içti. Sesleri duyan komşuları ise hemen yetkililere ihbarda bulundu.

Şükran B. ile Veysi B. hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde gelen ekipler, kapıyı kırarak eve girdi ve Şükran B.’yi yerde buldu. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralı kadın hastaneye kaldırıldı. Odada kilitli kalan çocuklar ise çıkarıldıktan sonra ekipler Veysi B.’yi de bir başka odada buldu. Baygın olan şüpheliye yapılan kontrolde ilaç aldığı da anlaşıldı ve o da hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavisi süren Şükran ve Veysi B.’nin hayati tehlikesi sürerken çocuklar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Ünlü YouTuber günler sonra konuştu

Merve Veziroğlu ve onu 32 yerinden bıçaklayan eşi Yunus Yıldırım.

YouTube’a ürettiği içeriklerle tanınan mimar Merve Veziroğlu, iki hafta önce eşi Yunus Yıldırım tarafından 32 yerinden bıçaklandı. İstanbul’da yaralanan ve buradaki Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikeyi atlatan genç kadın, günler sonra sosyal medya hesabından yaralı elini paylaştı. Veziroğlu, “Dualarınız ve sevginiz bana ulaştı. Çok teşekkür ederim. Mucizevi bir şekilde hayatta kaldım. Eskisi gibi olmam zaman alacak. Ölümle yaşam arasındayken beni toplayıp zaman kazandıran Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mükemmel doktorları, hemşireleri ve büyün sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsem az. Size anlatmak istediğim çok şey var, biraz toparlanayım. Ameliyatım için dualarınızı bekliyorum güzel kalpli insanlar, sevgiyle…” dedi.

Dudu'nun katili, ailesine Dudu'nun telefonundan mesaj atmış: Peşime düşmeyinDudu’nun katili, ailesine Dudu’nun telefonundan mesaj atmış: Peşime düşmeyin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.