Batı Marmara ve Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

Çanakkale, Edirne ve İstanbul'un kuzeyi için "kuvvetli fırtına" uyarısı yapıldı. Meteoroloji Kuzey Ege'de de rüzgar hızının 75 kilometreye çıkacağını bildirdi.

Çevre 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Marmara'nın batısı ile Ege'de fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara’nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini artırması bekleniyor. Rüzgarların Çanakkale, Edirne’nin güneyi ve İstanbul’un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden 40 ila 60, hamle yaptığında yer yer 75 kilometre hıza ulaşan kısa süreli fırtına, Kırklareli’nin Demirköy ve Vize ilçelerinde 50 ile 70 arası, hamle yaptığında da 90 kilometre hıza ulaşan kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ege’nin kuzeyi için de fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege’de rüzgar, sabah saat 08.00’den itibaren Ege’nin güneyinin açıkları ve kuzeyinde, güney ve güneybatı yönlerden saatte 50-75 kilometre hızında fırtına şeklinde esecek. Fırtına pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.

Sağanak ve fırtınanın İstanbul'a zararı ağır olduSağanak ve fırtınanın İstanbul’a zararı ağır oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.