Bayramda büyükşehirler ve Ege’de hava güneşli

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinde milyonlarca vatandaş tatil bölgelerinin ya da memleketlerinin yolunu tuttu. Bayramda bazı bölgelerde yağış bekleniyor. Meteoroloji bugün için 14 ile sarı kodlu uyarı verdi.

Çevre 9 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili 6 Nisan’da başladı. Tatille birlikte milyonlarca vatandaş yurdun dört bir yanına tatil için gitti. Tatilin ilk üç günü yurt genelinde güneşli, sıcak bir hava vardı. Bugünse Ramazan Bayramının ilk günü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarı yapılan illerde sağanak yağışla birlikte sel, su baskını, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama tehlikesine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada “Aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” dendi.

Arife gününde sarı kodlu alarm verilen iller şöyle: 

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, K.Maraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Kilis, Osmaniye.

Bayramın ilk günü için sarı kodlu uyarı yapılan iller ise şunlar: 

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, K.Maraş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak, Kilis, Osmaniye.

Meteoroloji’nin uyardığı illerin haritası

Meteoroloji Mühendisi Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Güneydoğu Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’de yağmurun devam ettiğini, diğer bölgelerde ise yağış beklentisi olmadığını söyledi.

Bayramın bir ve ikinci gününde Batı ve Orta Akdeniz Bölgesi’nde havanın bulutlu, hafif yağmur olacağını belirten Şen “Sıcaklık 23-24 derece, hafta sonu bölgede sıcaklık 27-28 dereceye çıkacak” dedi.

Bayramda üç büyükşehire iyi haber veren Şen “İstanbul’da hava 21-22 derece olacak. Hafta sonu sıcaklıklar 1-2 derece artıyor. Dört, beş gün yağış yok. Ankara’da da yağış yok, sıcaklık 21-22 derece. İzmir açık ve parçalı bulutlu, 25-26 derece” dedi.

MGM’nin yayınladığı beş günlük hava tahmin haritası şöyle:

Yurtta hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van’ın güney ve doğusu ile Hakkari’de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz’de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul’u sağanak ve fırtına vurdu: 23 kent için ‘sarı kodlu’ uyarıİstanbul’u sağanak ve fırtına vurdu: 23 kent için ‘sarı kodlu’ uyarı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.