Bir fırtına tuttu bizi: Çatılar uçtu, tekneler battı, ağaçlar devrildi…

Beklenen fırtına İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Ege'de etkili oldu. İstanbul'da trafik olumsuz etkilendi, bazı ilçelerde binaların çatıları uçtu. Lodosun en ağır vurduğu Balıkesir Erdek'te tekneleri kurtarmak için adeta seferberlik vardı. Bodrum'da ise yüksek dalgalar tekneleri parçaladı.

Çevre 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan fırtına gece etkisini artırdı. Fırtınaya sağanak da eşlik edince kent genelinde su birikintileri ile çatı ve ağaç devrilmesi yaşandı.

Avrupa Yakası’nda Beyoğlu, Şişli, Kağıthane ve Beşiktaş’ta aniden bastıran sağanak dolayısıyla yollarda su birikintileri oluştu.
Beyoğlu Taksim Meydanı’nda vatandaşlar yağıştan korunmak için metro istasyonuna sığındı.

Sağanak ve şiddetli rüzgar, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde de etkili oldu. Kuvvetli rüzgar Esenyurt’ta bir binanın çatısının kısmen uçmasına ve bir ağacın devrilmesine neden olurken, Avcılar’da rüzgar nedeniyle sahilde yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sağanak İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakasında etkili oldu.

Beylikdüzü’nde vatandaşlar yağmurdan korunmak için dükkan tentelerinin altına ve otobüs duraklarına sığındı.
Beşiktaş Ortaköy’de sağanak dolayısıyla çift yönlü trafik yoğunluğu oluştu. Sağanağa yakalanan vatandaşlar korunaklı yerlerde yağmurun dinmesini bekledi.
Fatih, Bakırköy, Bayrampaşa ve Bahçelievler’de de sağanak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Anadolu Yakası’nda ise Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy’de sağanak aralıklarla etkili oldu.

Fırtına Kıyı Ege ve Çanakkale’de etkisini gösterdi

Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde öğleden sonra etkili olan lodos, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Erdek sahili Kurbağalı Dere bölgesi açıklarında bulunan bir tekne dalgalara yenik düştü. Tonoz halatı kopan tekne karaya sürüklendi. Sahibi karaya vuran tekneyi kurtarmak için vinç çağırdı. Denize giren bir başka teknenin sahibi de halatlarla bağladığı teknesini vinç yardımıyla kurtardı. Gün boyu devam eden şiddetli lodos nedeniyle Erdek sahilinde deniz karayla birleşti.

Erdek’te tekne sahipleri teknelerini vinçlerle kurtarmaya çalıştı.

Bodrum’da tekneler parçanladı

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü Marmaris- Bodrum arasında deniz için fırtına uyarısı yaptı. Sabah saatlerinde denizde etkili olan fırtınanın saatteki hızı 70 kilometreye ulaştı. Torba sahilinde bir balıkçı teknesi karaya oturdu. Bölgedeki balıkçılar teknelerini karaya bağlayarak tedbir aldı. Bazı teknelerin içi de suyla doldu.

Ortakent sahilinde de dalgaların boyu yer yer 3 metreyi aştı. Etkili olan fırtına nedeniyle bölgede demirli bulunan bir yelkenli ve bir motoryat karaya vurarak parçalandı. Parçalar sahilin çeşitli noktalarına ulaştı. Bölgeye gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler incelemeler yaptı.

Bodrum’da fırtına nedeniyle 3 metrelik dalgalar oluştu.

Çanakkale Boğazı transit geçişlere açıldı

Çift yönlü yoğun akıntı ve şiddetli rüzgar nedeniyle akşam saatlerinde transit geçişlere kapatılan Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.