Bakalım bu sefer tutacak mı: İstanbul için iki kurumdan da kar uyarısı

İstanbul'da hem belediye hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü de beş günlük tahminlerinde Pazartesi günü megakente kar yağışı bekliyor. İki kurumun verilerine göre pazar gününü pazartesiye bağlayan gece kar yağacak. Daha önce benzer tahminler tutmamıştı.

Çevre 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İstanbul'da kar yağışı bekleniyor, Meteoroloji'den birçok kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi.

Ocak ayının da sonuna gelindi ama İstanbul hala kar göremedi. Bununla birlikte megakentte hemen her hafta kar yağışı beklentisi de oluştu. Çünkü sürekli kar yağışına karşı uyarılar yapıldı ama bunlar çoğunlukla yüksek kesimler içindi. Basında ‘İstanbul’a kar geliyor’ başlığıyla yayımlanan haberler ise kent merkezinde önceden olduğu gibi kar yağışının olacağı yönünde beklenti yaratmıştı ama olmadı. Bir de gündeme sahte meteorologlar da girmişti ki bununla gerçek uzmanların zaten mücadele halinde olduğu ortaya çıkmıştı. İlgili haberimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM dün kar yağışı konusunda bir uyarı daha yaptı ve bu kez ‘yüksek kesimlerde’ ibaresini kullanmadı. AKOM’un uyarısına göre İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgası etkili olacak. Sıcaklıkların 2-4 dereceye kadar düşmesi beklenirken İstanbul’da da yağış geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Bugün (cumartesi) yağmur beklenirken bunun Pazar günü karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca Pazar günü akşam saatlerinde ise artık kent genelinde kar yağışının hakim olması bekleniyor.

Tahminlere göre; İstanbul’da hava sıcaklıkları 31 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) beş günlük hava durumu raporu.

Öte yandan bir uyarı da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) geldi. Meteoroloji, Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana’nın kıyı, Van’ın güney kesimleri, Erzincan’ın, Tunceli’nin ve Malatya’nın doğu ilçelerinde yağışın kuvvetli olacağını duyurdu.

MGM’nin 26 Ocak için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdiği iller.

Ayrıca ülke genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana’nın kıyı, Van’ın güney kesimleri, Erzincan’ın, Tunceli’nin ve Malatya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

MGM’nin 27 Ocak için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdiği iller.

Darülaceze bile hava durumunu daha doğru tahmin ederdiDarülaceze bile hava durumunu daha doğru tahmin ederdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.