Bursa’da kedi katliamı: Yavru kedilerin başlarını kestiler

Türkiye'de hayvanlara saldırı hız kesmiyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde altı yavru kedi başları kesilerek öldürüldü.

Çevre 23 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye’de her gün yeni bir hayvana yönelik şiddet suçu işlenirken, yasalar da bunu önlemekte yetersiz kalıyor. Geçtiğimiz haftalarda Eros isimli kediyi katleden İbrahim Keloğlan’a iyi hal indirimiyle iki yıl altı ay hapis cezası verilmişti. ‘İyi halli’ bu cezayla Keloğlan cezaevine gitmekten kurtulmuştu.

Yeni bir hayvana şiddet haberiyse Bursa İnegöl’den geldi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Ertuğrulgazi Mahallesi Ulupınar Sokak’ta bir sitedeki apartmanın merdiven boşluğunda altı kedi yavrusu başları kesilerek öldürülmüş halde, anne kediyse kuyruğu kesilmiş halde bulundu.

Kedileri görenlerin ihbarı üzerine gelen polis şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin duyulmasının ardından olay yerine gitmek isteyen hayvanseverler ile site sakinleri arasında tartışma çıktı.

Gerginliğin ardından site önünde hayvanseverler adına açıklama yapan İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Grup Başkanı Şebnem Erkan şunları söyledi: “Son günlerde yaşanan ve bir tekrar haline gelmiş sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve ölümlerin bizi çok derinden kaygılandırdığını söylemek istiyoruz. İstanbul’da yaşanan Eros’un ölümü henüz taze bir yara halindeyken İnegöl’de kendi bölgemizde yaşanan bu olay bizleri derinden üzmüş yasa boğmuştur. Söz konusu kedilerin henüz 4-5 günlük yavru olduklarından bahsediliyor. Bu ölüme neden olmuş zihniyetin aramızda dolaştığını bilmek içimizi acıtıyor. Mübarek ramazan gününde yavru kediler ile ellerini kana bulayan bu kişi bulunmalıdır. Sadece diğer dünyada değil bu dünyada da yaptığı caniliğin hesabını vermelidir.”

Eros’u katleden Keloğlan’a indirimli ceza: Adliye adalet için doldu taştıEros’u katleden Keloğlan’a indirimli ceza: Adliye adalet için doldu taştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.