Çanakkale hala yanıyor: 8 köyü etkiledi

Çanakkale dışında devam eden orman yangını kalmadı ancak binlerce hektarlık alan küle döndü. Çanakkale'de ise 15 Temmuz'da başlayan alevler rüzgarın etkisiyle hızla ilerliyor.

Çevre 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Çanakkale'de orman yangını.

Farklı farklı şehirlerde çıkan yangınlar için günlerdir yoğun çalışmalar yapılıyor. Kimi yangınlar kontrol altına alınırken halen alevlerle mücadele eden ormanlar var. Hatay’ın Belen ilçesindeki Soğukoluk Mahallesi’nde 16 Temmuz’da başlayan yangında ise umutlandıran bir gelişme oldu. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmiş, çevre illerden de ekipler sevk edilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’da bahçe temizliği yaparken orman yangınına yol açan 2 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan biri tutuklanırken diğerinin adli kontrolle serbest bırakıldığını bildirdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise buradaki yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Hatay Gülnar’da 2 gün süren yangın söndürüldü.

Çanakkale’deki orman yangını ise 37 saati aştı, devam ediyor. Önceki akşam yanan bazı alanların kontrol altına alındığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “14.30’dan sonra saatte 70 kilometreyi bulan rüzgarın hızıyla birlikte maalesef kontrol altına alınan, çevrelenen alanlar yeniden yanmaya başladı. Halihazırda sekiz köyün etkilendiğini söyleyebilirim” dedi.

Çanakkale’deki yangın devam ediyor.

Buradaki yangınla mücadele devam ederken önceki gün 10Haber’e konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, oradaki en önemli tehlikenin çöp depolama alanı olduğunu, alevlerin oraya ulaşmaması için önlemler alındığını aktarmıştı.

Adana’daki orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı.

Önceki gün yine Adana’da da yangınla mücadele vardı. Karaisalı ilçesindeki Kelebek Mahallesi kırsalında henüz belirlenemeyen bir nedenle yükselen alevlere karadan ve havadan müdahale edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Tekirdağ’daki orman yangınında 100 hektar alan zarar gördü.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çıkan orman yangınına ise önceki gece 76 personel, 13 arazöz, 2 su ikmal aracı, 5 ilk müdahale aracı ve 1 helikopterle müdahale edildi. Alevler sabah olmadan kontrol altına alındı. Aynı zamanlarda Tekirdağ’da da çıkan orman yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Deveci Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan yangın, Teteköy Mahallesi’ne de yayılmıştı. 4 helikopter, 113 araç, 554 personelle müdahalede bulunulan alevler kontrol altına alındı ancak yangında 100 hektar alan küle döndü.

Diyarbakır’daki yangına müdahaleler sürüyor.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinin kırsal Arıklı ve Dibek mahalleleri yakınındaki ormanda dün saat 19.00 sıralarında çıkan yangın da halen devam ediyor. Orman işletme Müdürü Davut Ayzit, “Şu an herhangi bir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, jandarma, kaymakamlık, Orman İşletme Müdürlüğümüz ve yan illerden gelen desteklerle kontrol altına almak üzereyiz. Arkasından soğutma çalışmaları yapacağız. Yerleşim yerleriyle ilgili bir sorun yok. Tehlike arz edecek bir durum yok. Büyük bir alanda zarar söz konusu değil, rüzgar bizi biraz etkiledi. Kontrol altına almak üzereyiz. Görünen kadarıyla 20 hektarlık bir alanda zarar var” dedi.

Yedi ilde ormanlar alev alev: Gökçeada 24 saattir yanıyorYedi ilde ormanlar alev alev: Gökçeada 24 saattir yanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.