10 yıllık faili meçhul dört ayda çözüldü

Çanakkale'de 10 yıl önce bir cinayet işlendi, ama ne ölenin kimliği bulundu, ne de katillerin. Faili meçhul dosya dört ay önce raftan indirildi. Çalışmalarda önce maktulün, daha sonra dokuz şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheliler gözaltında.

Gündem 22 Nisan 2024

Çanakkale’nin Lapseki ilçesi Balcılar köyü Kuruçeşme mevkisinde 16 Ağustos 2014’te kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedi bulunmuştu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı 10 yıl sonra maktulün kimliğinin ve olayın şüphelilerinin tespiti amacıyla özel ekip oluşturdu.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda “faili meçhul kasten öldürme” olayının aydınlatılması amacıyla dört ay süren bir çalışma başlatıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankasındaki DNA örnekleri ile tespit edilen şüphelilerden alınan DNA örneklerinin eşleştirilmesi sonucu Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığına defnedilen kimliği belirsiz erkek cesedinin   Z. C’ye ait olduğu tespit edildi.

Bizzat failinin itiraf ettiği 19 cinayet yine 'faili meçhul' kaldı, istinaf beraat kararını onadıBizzat failinin itiraf ettiği 19 cinayet yine ‘faili meçhul’ kaldı, istinaf beraat kararını onadı

Ekiplerce Z.C. ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen zanlılarla ilgili saha çalışmaları, teknik takip, HTS ve DNA eşleştirmesi sonucu kasten öldürme olayını gerçekleştiren, suça iştirak ve yardım ettiği tespit edilen Çanakkale’de sekiz, İstanbul’da bir olmak üzere dokuz şüphelinin yakalanması için 19 Nisan’da eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda M.C, A.C, G.C, M.C, A.C, M.C, G.C, A.B. ile E.Y. gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çanakkale Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Müslüme’nin faili meçhul ama gelinine tecavüz edip öz kızını istismar eden dedenin cezası arttıMüslüme’nin faili meçhul ama gelinine tecavüz edip öz kızını istismar eden dedenin cezası arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.