İzmir Güzelbahçe’de araçta başlayan yangın ormana sıçradı

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi ile Urla-Çeşme yolunun 20. kilometresinde orman yangını çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yardım çağrısında bulundu.

Çevre 31 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İzmir, Güzelbahçe ilçesine bağlı Yaka Mahallesi’nde dün saat 12:31’de orman yangını başladı. Yangına 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahale edildiği bildirildi.

Güzelbahçe’deki yangına müdahale sürerken saat 13:15’te de Urla-Çeşme yolunun 20. kilometresindeki Zeytinler Kavşağı’nda başlayan araç yangını ormana sıçradı. Bu yangına 12 helikopter, 18 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahale edildiği kaydedildi.

Yangınlar bitmiyor... Uzmanlardan 'ormana girmeyin' uyarısıYangınlar bitmiyor… Uzmanlardan ‘ormana girmeyin’ uyarısı

Yangının rüzgarın etkisiyle yolun karşı tarafına da sıçraması üzerine İzmir-Çeşme Otoyolu güvenlik amaçlı çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Otoyol üzerinden İzmir’den Çeşme istikametine giden araçlar Mordoğan yol ayrımında, Çeşme’den İzmir istikametine seyreden araçlar da Zeytinler kavşağından İzmir-Çeşme karayoluna yönlendirildi. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Belediye başkanından çağrı

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, ilçede orman yangını çıktığını duyurarak yardım çağrısında bulundu.

Çeşme’de tankerli su taşıma işi yapan yurttaşlara seslenen Oran, Çeşme Alaçatı gişelerde sağ ve sol taraftaki zeytinliklerde yangın çıktığını duyurarak, su yardımı talep etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.