Karlar eridi, çığ altında kalan minibüs 132 gün sonra ortaya çıktı

Van-Bahçesaray kara yolunda çığ nedeniyle 20 metre sürüklenen minibüs 132 gün sonra gün yüzüne çıktı. Ayrıca o tarihten bu yana kapalı olan yol da ulaşıma açıldı. Minibüs tipiye yakalanıp yolda kalınca içindeki yolcular inmişti.

Çevre 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Çığ altında kalan minibüs.

Van’dan 23 Aralık 2023’te Bahçesaray yönüne ilerleyen Osman Küncü yönetimindeki yolcu minibüsü ve Şahin Sabırlı yönetimindeki hafif ticari araçta 10 kişi vardı. Araç 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalandı. Mahsur kalanlar ekiplerden yardım istedi. Çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılan bölgeye ekipler ulaşamayınca araçları terk eden 10 kişi dokuz kilometrelik yolu yürüyerek ilçeye ulaştı.

Kar altında kalan yolu açma çalışmaları 132 gün sonra sonuç verdi.

Terk edilen iki araç ise sonra düşen çığın altında kaldı. Karayolları ekipleriyle bölgeye gelen araç sahipleri hafif ticari aracı küreklerle çıkardı. Çığın etkisiyle yaklaşık 20 metre savrulan yolcu minibüsüne ise ulaşılamadı.

Çığ riski nedeniyle 22 Aralık 2023’ten bu yana kapalı olan Van-Bahçesaray kara yolundaki ilk çalışma da 13 Şubat’ta başlatıldı.

Çığ riskleri nedeniyle zaman zaman durdurulan çalışmalara rağmen karayolları ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından 132 gün sonra sonra Van-Bahçesaray yolu bugün ulaşıma açıldı. Yaklaşık beş ay kar kütleleri altında kalan minibüs ise karların erimesiyle ortaya çıktı.

İthalat azalınca dış ticaret açığı martta 7 milyar 341 milyon dolara gerilediİthalat azalınca dış ticaret açığı martta 7 milyar 341 milyon dolara geriledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.