Dışarı çıkanlar dikkat! Sıcaklar bugün zirveye oynayacak

MGM'nin hava durumu raporuna göre ülkenin yarısında sıcak hava dalgası zirve yapacak. Dışarı çıkanlar için tehlikeli olabilecek sıcak hava nedeniyle Akhisar Kaymakamlığı'ndan tedbir kararı geldi.

Çevre 26 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İklim krizi Türkiye’yi sardı ve vatandaşların tek çözümü dışarı çıkmamak oldu. Ağaçların neredeyse yok denecek kadar az olduğu İstanbul’da ise sokaklarda sıcaklar gölgede dahi kendini yoğun şekilde hissettiriyor. Her yaz sıcak havasıyla gündeme gelen Adana, Hatay, Mersin, Gaziantep gibi illerde ise vatandaşlar ne yapacağını bilemez durumda.

Uzmanlar ise kronik rahatsızlıkları olanları uyarıyor. Günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları yönünde vatandaşları uyaran uzmanlar su içmenin hayati önemini de vurguluyor. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise bugün için uyarıda bulundu. Buna göre; İstanbul’da hava sıcaklığı 38 dereceyi bulurken Kırklareli ve Edirne 41 dereceyi görecek. Balıkesir’de termometreler 43 derecede sabitlenirken Antalya’da hava sıcaklığı 42 dereceyi bulacak.

MGM’nin 26 Temmuz hava durumu raporu.

Manisa’da ve Aydın’da ise termometrelerin 45 dereceyi göstereceği duyurulurken Akhisar Kaymakamlığı’ndan önlem kararı geldi. Akhisar Kaymakamı Murat Kütük yaptığı yazılı açıklamada, hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personellerin bugün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Keşan'da alarm: 45 günlük su kaldıKeşan’da alarm: 45 günlük su kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.