Doğuda kar ve tipi, batıda sel ve fırtına: İşte yurttan kış manzaraları

Kış yurt genelinde etkisini gösteriyor. Muş'ta kar ve tipi nedeniyle karayolunda mahsur kalan 35 kişi üç saatte kurtarıldı. Hatay'da sel tarım alanlarını vurdu. Gökçeada ve Bozcaada seferleri iptal edildi.

Çevre 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kış kışlığını yapıyor, Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı kıştan etkilenme haberleri geliyor.

Örneğin Muş’ta etkili olan kar ve tipi günlük yaşamı etkiliyor. Muş- Mutki karayolunun 10’uncu kilometresinde 12 araç 35 kişiyle yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Muş Karayolları 113’üncü Şube Şefliği ekipleri sevk edildi. Ekipler iş makineleriyle yolu açıp yaklaşık üç saatlik çalışmayla mahsur kalan 35 kişiyi kurtardı.

Hatay’da sağanak nedeniyle 10 bin dekar arazi su altında kaldı.

Hatay’da sağanak sele döndü

Hatay’da yaklaşık bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle Asi Nehri taştı. Antakya İlçesi’ne bağlı Demirköprü, Paşaköy ve Aşağıoba mahallelerindeki tarım arazileri su altında kaldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan arazilerde incelemelerde bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada 10 bin dekar alanın su altında kaldığı belirtilerek “Demirköprü Mahallesi’nde depremde zarar gören tarihi köprünün tadilatı sırasında, yola konulan menfezlerin sayısının az olması nedeniyle gerekli drenaj sağlanamadığı ve bu nedenle Asi Nehri’nden gelen suyun geriye teptiği tespit edilmiştir” dendi. Asi Nehri’nin Samandağ ilçesi Çöğürlü Mahallesi’nden geçen kısmında da taşkın yaşandı. Nehrin debisi arttığı için bölgede yaşayan vatandaşlara sel uyarısı yapıldı. Altınözü İlçesi’ne bağlı Babatorun Mahallesi’nde aşırı yağışların ardından oluşan sel nedeniyle bir evin istinat duvarı park halindeki otomobilin üstüne çöktü. Otomobilde hasar meydana geldi.

Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan bazı feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Bozcaada ve Gökçeada’ya feribot seferleri iptal edildi

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması Ege Denizi’nin kuzeyindeki olumsuz hava şartları nedeniyle yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada’dan saat 14.00, 18.00 seferleri, Geyikli’den saat 15.00, 19.00 seferleri iptal edildi. Gökçeadan saat 07.00, 11.00, 17.00 seferleri, Kabatepe’den saat 09.00, 13.00, 19.00 seferleri yapılamayacak.

Sahil selin taşıdığı molozlar nedeniyle tanınmaz hale geldi.

Burhaniye’de plaj selle taşınan dal parçaları ve çöplerden temizleniyor

Burhaniye’de önceki gece boyu aralıklarla yağan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda biriken su, sürücülere zor anlar yaşattı. Madra Dağı’ndan doğan Karınca Deresi taşma noktasına geldi. Derenin getirdiği ağaç, dal ve kök parçaları ile plastik atıklar mavi bayraklı Ören Plajı’nı çöplüğe çevirdi. Bazı vatandaşlar kışlık ihtiyaçları için buradaki odunlardan topladı. Burhaniye Belediyesi ekipleri de plajda dozerlerle temizlik çalışması başlattı. Toplanan dal parçaları ve çöpler traktörle bulundukları yerden kaldırıldı. Toplanan ağaç ve dal parçalarının kışlık yakacak olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.

Marmara için lodos fırtınası uyarısıMarmara için lodos fırtınası uyarısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.