Fırtına yurdu vurdu: Ağaçlar söküldü, çatılar uçtu, deniz taştı

Ege, Akdeniz ve Marmara’da fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yerlerde yağışla birleşen fırtına nedeniyle ulaşım güçlükle yapılabildi.

Çevre 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dün için kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Marmara’nın birçok bölümünde fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı vermişti. Uyarılar dün sabah saatlerinden itibaren ete kemiğe büründü. Marmara Bölgesi’nde şiddetli fırtına etkili oldu. İstanbul’da öncesinde gökyüzünde “raf bulutları” görülürken Boğaz çevresinde fırtına nedeniyle dalgalar kıyıya vurdu.

Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bursa’da inşaat halindeki binaların dış cephe kaplamaları uçtu, köklerinden koparak devrilen ağaçlar, park halindeki araçlara zarar verdi.

Kocaeli’de ise şiddetli fırtına nedeniyle deniz taştı, İzmit ilçesine bağlı Ömerağa Mahallesi’nde yollar ile sahil bandındaki açık otopark, su altında kaldı.

Bursa’da da fırtına nedeniyle bazı yerleşim yerlerinde elektrik kesintileri yaşandı.

Şiddetli fırtına, Edirne ve Tekirdağ’da da etkili oldu. Edirne’nin Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kuvvetli rüzgar nedeniyle çatılar uçtu.

İzmir’de deniz ulaşımı durdu

İzmir’de etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak ulaşımda aksamalara neden oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle körfez içi vapur seferleri iptal edilirken yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Antalya’da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kentte sabah başlayan yağış ve fırtına, öğle saatlerinde etkisini arttırdı.

Yağış nedeniyle Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşandı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zorlandı. Yayalar da fırtına nedeniyle yürümekte güçlük çekti.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yarımadanın bazı bölgelerinde tekneler hasar gördü, bazı tekneler bağlı bulundukları yerden ayrılarak sürüklendi.

Meteorolojiden 17 il için uyarı: Kar İstanbul'dan uzaklaşıyorMeteorolojiden 17 il için uyarı: Kar İstanbul’dan uzaklaşıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.