Fırtınanın vurduğu Ereğli afet bölgesi ilan edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildiğini açıkladı. Dört kişinin hayatını kaybettiği Ereğli’de fırtınada batan gemideki 11 kişi hâlâ kayıp.

Çevre 23 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya fırtınanın vurduğu Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Yerlikaya “Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi. Dört vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 11 vatandaşımızın da kayıp olduğu Karadeniz Ereğli’sinde AFAD Gönüllülerimiz sokakları temizliyor, su basan iş yeri ve evlerde hayatın normale dönmesi için canla başla çalışıyor” dedi.

Yerlikaya ilçede 133 çatı uçması yaşandığını, 54 konut ve 226 işyerinin zarar gördüğünü, 10 konutun heyelandan etkilendiğini, 135 sera ve 76 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü duyurdu.

Batan gemideki 11 kayıp aranıyor: Gemicinin son mesajı ortaya çıktıBatan gemideki 11 kayıp aranıyor: Gemicinin son mesajı ortaya çıktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım günü yaşanan kuvvetli fırtına ve yağışın ardından batan Kafkametler adlı Türk  bandıralı geminin mürettebatından 11 kişiye hala ulaşılamadı.

Havadan, karadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları devam ederken ilçe geneli de yaşanan afetten büyük oranda etkilendi. Yağışla birlikte oluşan sel suları ilçedeki birçok işyerine girerek maddi zarara sebep oldu. İlçenin afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Denizde kâbus: Bir yük gemisi parçalandı, diğerinden haber yokDenizde kâbus: Bir yük gemisi parçalandı, diğerinden haber yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.