Gaziantep’te su baskınları: Araçlarında mahsur kaldılar

Gaziantep'te etkili olan sağanak su baskınlarını da beraberinde getirdi. Bazı noktalarda araçlar su altında kalırken ekipler mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Çevre 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Gaziantep önceki gün akşam saatlerinden bu yana sağanak yağmurun etkisi altında. Cadde ve sokakları su bastı, çok sayıda araç da köprülü kavşaklarda mahsur kaldı. İtfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekipleri mahsur kalanların imdadına yetişti ve vatandaşlar kurtarıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 210 kişiden oluşan 27 ekibin tıkanan mazgalları açarak yağmur suyunun akışını rahatlatmaya çalıştığını açıkladı. Olumsuz durumların Alo 153’e bildirilmesini isteyen belediye iki saat içinde metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünü duyurdu.

Gaziantep Valiliği “Can güvenliği açısından bir olumsuzluk yaşanmamakla birlikte sabah 05.00 ile 07.00 arasında yağışın tekrar etkisini artırması beklendiğinden sürücülerimizin belirtilen güzergahları kullanmamaları ve trafiğe daha dikkatli çıkmaları gerekmektedir. Valiliğimiz gelişmeleri takip etmektedir” diye vatandaşları uyardı.

CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan Gaziantep’teki Boğaziçi Bulvarı’nda çökme olduğunu duyurup fotoğraf paylaştı. Yeşilvadi Gölü’ne yakın yerlerdeki su baskınlarına dair videoları da paylaşan Kalkan “Gerçekten büyük bir felaketti, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Gaziantep'e 'afet uzmanı' vali: Tezini yazdı, TBMM'de görev yaptıGaziantep’e ‘afet uzmanı’ vali: Tezini yazdı, TBMM’de görev yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.