Ak Partili Fatma Şahin, işten atılan işçilere patronu savundu: Adam ‘Beni üzüyorlar’ diyor

Gaziantep’te 2 bin işçinin işten çıkarıldığı ve grevin sürdüğü Şireci Tekstil'e ait fabrikaya giden Ak Partili belediye başkanı Fatma Şahin, fabrika sahibini işçilere karşı savundu. Şahin ve iki milletvekilinin arabulucuğu sonuç verdi, işçiler istedikleri zammı aldı.

Gündem 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Gaziantep’te Şireci Tekstil’e ait fabrikalarda çalışan işçiler, zam talebiyle greve çıktı. Greve çıkan yaklaşık 2 bin işçi telefonlarına gönderilen mesajla işten çıkarıldı.

İş bırakma eylemi sürerken Ak Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arabuluculuk yapmak amacıyla fabrika sahibi Ahmet Şireci’yi ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep milletvekilleri Melih Meriç ve Sevda Karaca da vardı.

Ziyaretin ardından işçilere seslenen Şahin, “Bu adam sizin çocuklarınız okula gitsin diye okul yapan bir adam. Telefonla yapıyor ya… Niye, çocuklarınız yarın Fatma Şahin olacak. Uyuşturucu sorunu var dedim. AMATEM’i yaptı. Allah için insanları değerlendirirken… Dedi ki, camiye gittiği zaman ‘babamın adına en güzel camiyi yaptıracağım başkanım’ Şireci dediğiniz adam bu. Arada fitne çalışıyor. Arada dedikodu çalışıyor. İşçiyle işveren baba oğlu olduğu sürece hiçbir sorun yok” dedi.

Sözlerine birçok işçi tepki gösterirken Şahin, fabrika sahibi Şireci’nin, ‘üzüldüğünü’ vurgulayarak “Adam diyor ki, ‘Beni üzüyorlar.’ Bu yaşananların nedeni ne sizsiniz ne de Şireci, yüksek enflasyon, satın alma gücü paritesi. Cumhurbaşkanımız iki yıllık sürede bu enflasyon tek haneye düşürdüğü zaman bu sorunların hiçbiri kalmayacak. Azıcık sabır. Biz bunu çözerken beraber çözeceğiz. Beni arıyor ‘kurban olayım, şu işi çözün’ diyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Bu işin kazananı vallahi billahi yok” diye konuştu.

Greve çıkan işçileri iş başı yapmaları için ikna etmeye gelenler arasında CHP milletvekili Melih Meriç de vardı.

İşçilerin grevi sürerken Meriç ve Şahin’in fabrika patronu Şireci’yle görüşme yapılacağını duyan işçiler, görüşmeye Yeşi Sol Parti milletvekili Sevda Karaca’nın da katılmasını istedi.

Bu arabuluculuk çabaları sonuç verdi. Akşam saatlerinde işçiler istedikleri zammı aldılar ve grev de sona erdi.

Grev kırıcılar affedilmez: Stephen Amell sözlerinden pişmanGrev kırıcılar affedilmez: Stephen Amell sözlerinden pişman

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.