Güney Kore’de sel felaketi: İlk belirlemelere göre 21 ölü

Şiddetli yağışların sürdüğü Güney Kore'nin başkenti Seul ve çevresinde, sel ve toprak kaymaları nedeniyle ilk belirlemelere göre 21 kişi hayatını kaybetti. Tehlikeli bölgelerdeki insanlar tahliye edilirken, 1500'den fazla kişi sığınaklara yerleştirildi.

Çevre 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ülkede binlerce kişi tehlikeli bölgelerden tahliye edilirken, 1500'den fazla kişi sığınaklara yerleşti.

Güney Kore’deki yağışlar sebebiyle yaşanan sel ve toprak kaymaları sonucunda ilk tespitlere göre 21 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, 10 kişiden haber alınamadığını ve 9 kişinin yaralandığını duyurdu.

Sel ve toprak kaymaları sonucu Kuzey Gyeongsang şehrinde 16, Yeongju ve Cheongyang şehirlerinde toplam 3, Sejong ve Cheongju şehirlerinde birer kişi yaşamını yitirdi. İtfaiye ekipleri, Cheongju şehrinde nehrin taşması sonucu bir yolun çöktüğünü ve bu sırada yol üzerindeki 19 aracın sel sularının altında kaldığını açıkladı.

Yetkililer ayrıca binlerce kişinin tehlikeli bölgelerden tahliye edildiğini ve 1500’den fazla vatandaşın sığınaklara yerleştirildiğini ifade etti.

İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı, meteoroloji uzmanlarının, yağışların artacağı yönündeki uyarısı üzerine alarm seviyesini en üst seviyeye çıkarmıştı. Ölü, yaralı ve kayıp sayısının artmasından endişe ediliyor.

Araştırma: İklim değişikliği okyanusların renginin yeşile kaymasına neden oluyorAraştırma: İklim değişikliği okyanusların renginin yeşile kaymasına neden oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.