Hafta güneşle başlayıp yağmurla bitecek

Meteorolojinin son hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. İzmir ve Eskişehir'in de içinde olduğu 14 il için ise sağanak yağış uyarısı geldi.

Çevre 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Hava durumuna bakmadan dışarı çıktığımızda pişmanlık yaşayacağımız günler devam ediyor. Bu hafta da havalar bir güneşli bir yağmurlu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) beş günlük hafa tahmin raporuna göre bugün hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. İzmir ve Eskişehir’in de içinde olduğu 14 il için ise sağanak yağış uyarısı geldi.

Kırklareli, Edirne, Denizli, İzmir, Afyonkarahisar, Adana, Muğla, Burdur, Antalya, Kars, Eskişehir, Konya, Van ve Erzurum’da gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Hava güzel, 'Şişhane’ye yağmur yağmıyor', öyleyse gezelimHava güzel, ‘Şişhane’ye yağmur yağmıyor’, öyleyse gezelim

Marmara’nın güneyi ile Batı Akdeniz ve Ege’ye toz taşınımı uyarısı yapıldı. Toz taşınımı nedeniyle; görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksama ve hava kalitesinde azalma yaşanabilir.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara ara orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji ayrıca yağış uyarısı yaptığı bölgelerde rüzgarın yer yer kuvvetli esebileceğini kaydetti.

MGM’nin beş günlük hava tahmin haritası

Pazartesi günü yurt genelinde güneş yüzünü gösteriyor. Salı ve Çarşamba günü Doğu ve Güneydoğu’da yağışlar etkili olurken, yurdun geri kalanında güneşli bir hava bekleniyor. Perşembe ve Cuma günü ise yağışlar neredeyse yurdun tamamında etkili olacak.

Şemsiyeler havaya! Hem güneş hem de yağış varŞemsiyeler havaya! Hem güneş hem de yağış var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.