Sağanak ve fırtınanın İstanbul’a zararı ağır oldu

İki gündür sağanak ve fırtınanın etkisi altındaki İstanbul'un bilançosunu valilik açıkladı. Ataköy'de bir gemi karaya otururken Avcılar'daki barınakta iki tekne battı. Eyüpsultan'da gecekondular toprak altında kaldı ve Kağıthane'de bir kişi öldü.

Çevre 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul’da salı günü gecesi başlayan fırtına çarşamba akşamı yerini sağanağa bıraktı. Fırtına ve sağanak ilçede can ve mal kaybına neden olurken İstanbul Valiliği bilançoyu açıkladı. Buna göre İstanbul’a ortalama metrekareye 40 – 122 kilogram aralığında yağış düştü. En fazla yağış alan bölge Sarıyer, Beykoz, Şişli ve Beylikdüzü oldu.

Kurtarılan gemi onarım için Tuzla Tersanesi’ne götürüldü.

Kentte 469 su baskını oldu, 40 çatı uçtu, 56 ağaç ve iki direk devrildi, iki araç mahsur kaldı ve 89 yapı parçası tehlikeli şekilde düştü. AFAD, İtfaiye ve belediyelerin ilgili birimleri fırtına ve sağanak sırasında 4 bin 566 olaya müdahale etti. Öte yandan çarşamba gecesi Ataköy sahilinde Kadriye Ana isimli yakıt yüklü Türk gemisi karaya oturdu ve mürettebatı sahil güvenlik ekipleri tahliye etti. Öğle saatlerinde ise karaya oturan gemi bulunduğu yerden Kıyı Emniyet Ekipleri tarafından kurtarıldı. Yine aynı gece Büyükdere caddesinde direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişi kaldırıldığı hastanede öldü.

Çok sayıda teknenin suyla dolduğu Avcılar’daki barınakta balıkçılar temizlik çalışması başlattı.

Yine çarşamba günü öğle saatlerinde Avcılar balıkçı barınağında iki özel tekne battı ve bir tekne yan yattı.

Gecekondu uçurumun eşiğinde kaldı.

Heyelan nedeniyle bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Eyüpsultan’da sağanak etkisiyle istinat duvarı çöktü ve üç gecekondu boşaltıldı. Aynı bölgede başka bir noktada ise toprak kayması oldu, gecekondunun banyo bölümü çamurla doldu.

Sağanak, İstanbul barajlarını doldurdu: Bir günde yüzde 6 artışSağanak, İstanbul barajlarını doldurdu: Bir günde yüzde 6 artış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.