Lodos şiddetleniyor: Aşırı yağış ve fırtınaya dikkat

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya meteorolojik uyarı yayınladı. Aşırı yağış ve fırtına beklendiğini söyleyen Bakan Balıkesir'i turuncu kodla, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'yı sarı kodla uyardı.

Çevre 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Meteoroloji uyardı, bugün sabah saatlerinden itibaren lodosun etkisini artırması ve fırtınaya dönmesi bekleniyor. Fırtınaya sağanak da eşlik edecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminini paylaştı. Aşırı yağış beklenen Balıkesir için turuncu kod uyarısı yapan Bakan Yerlikaya Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa için de sarı kodlu uyarı yaptı.

Yerlikaya “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 19 Ocak 2024 Cuma günü (yarın) için aşırı yağışlar nedeniyle 1 ilimizde Turuncu Uyarı, 8 ilimizde Sarı Uyarıda bulundu.  Turuncu Uyarı verilen ilimiz: Balıkesir. Sarı Uyarı verilen illerimiz: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır” mesajını paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen illerle ilgili tek tek bilgilendirme mesajı paylaştı.

Ortalık felaket tellalı sahte meteoroloji uzmanından geçilmiyorOrtalık felaket tellalı sahte meteoroloji uzmanından geçilmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.