İliç için büyük iddia: Madenin altındaki fay hattı haritadan silindi!

CHP’li Yavuzyılmaz Erzincan İliç’te siyanürlü heyelanın yaşandığı Anagold maden ocağının tam altından geçen Ovacık fay hattının resmi fay haritasından silindiğini iddia etti ve haritadaki değişimi paylaştı.

Çevre 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

13 Şubat’ta büyük bir heyelanın yaşandığı, dokuz işçinin toprak altında kalıp tonlarca siyanürlü toprağın etrafa saçıldığı Erzincan İliç’teki Anagold Madencilik’e ait sahada heyelan riski sürdüğü için kayıp işçileri arama çalışmaları durdurulmuştu.

Ancak dün bu saha CHP’nin şok bir iddiasıyla yeniden gündeme geldi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA), Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiği iddia edildi.

O diri fay 10 yılda ‘yok’ olmuş

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ortaya çıkardıkları durumla ilgili paylaşımda “Yaparsa AK Parti yapar!” dedi.

Yavuzyılmaz “MTA’nın Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiğini tespit ettik. 2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı 2023 yılında yayınlanan haritada yok!” dedi.

MTA’nın sitesinde 2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattının 2023 yılında yayımlanan haritada olmadığı görüldü.

İliç’teki maden için ÇED iptal davası açan avukat: Bütünsel değil parça parça rapor alındıİliç’teki maden için ÇED iptal davası açan avukat: Bütünsel değil parça parça rapor alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.