İSKİ’den kuraklık uyarısı: ‘Afet boyutunda, su tasarrufu yapalım’

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, kuraklığın afet boyutuna ulaştığını söyledi ve İstanbulluları uyardı. Başa, tüm vatandaşları İSKİ'nin su tasarrufu kampanyasına davet etti.

Çevre 13 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İklim krizi kuraklığı tetikledi, İstanbul barajları da bundan nasibini aldı. Şehri besleyen barajlarda su seviyesi alarm verici düzeylere düştü. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa dün Şile Atıksu, Yağmur Suyu ve Dere Islah Yatırımlarının temel atma törenindeki konuşmasında bu konuya dikkat çekti, kuraklığa ilişkin de uyarılarda bulundu.

Çok kurak bir dönemden geçildiğini belirten Başa, “Yani bütün bu yatırımları yaparken hakikaten sıcaklık rekorlarının kırıldığı, afet boyutunda bir kuraklık yaşıyoruz. Bu noktada günlük su tüketimlerimiz üç buçuk milyon metreküpe ulaştı. Bu vesileyle, tabii Anadolu Yakası’nda çok sıkıntımız yok çok şükür genel olarak ama Avrupa yakasında biraz baraj doluluk oranlarımız düşük. O noktada bütün hemşerilerimizi İSKİ’nin yapmış olduğu su tasarrufu kampanyasına katkı yapmaya bekliyorum. Sadece diyoruz bütün vatandaşların yüzde on oranında tüketimlerini kıssalar biz inşallah sorunsuz bir şekilde yağmurlu sezona atlamış olacağız” dedi.

Küresel iklim değişikliği dünyanın buğdayını da vurduKüresel iklim değişikliği dünyanın buğdayını da vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.