İstanbul için lodos fırtınası uyarısı

Meteoroloji Müdürlüğü ve AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı geldi. Bugün İstanbul'da fırtınayla birlikte kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi yaşanması öngörülüyor.

Çevre 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)  Marmara Bölgesi’nin kuzey ve batısı için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan açıklamada,  bugün sabah saatlerinden sonra rüzgarın, Marmara’nın kuzey ve batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya kesiminde yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de fırtına konusunda yurttaşları uyararak “AKOM verisine göre il genelinde yarın (cumartesi) öğlen saatlerinden sonra lodos fırtınasının yaşanması ve beraberinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olması beklenmektedir” dedi.
Fırtınayla birlikte kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi yaşanması öngörülüyor.

Fırtınanın yıktığı cami minaresi 2 kişiyi yaraladıFırtınanın yıktığı cami minaresi 2 kişiyi yaraladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.