İstanbul için fırtına uyarısı: Öğleden sonra başlayacak

İstanbul'da bugün öğleden sonra fırtına çıkması bekleniyor. Akdeniz ve Karadeniz'de de zaman zaman hızı 100 kilometreyi bulan fırtına uyarısı yapıldı. THY 41 seferini iptal etti.

Çevre 23 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Yapılan açıklamaya göre bugün öğleden sonra başlayacak fırtına akşam saatlerine kadar etkili olacak. Açıklamada vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Akdeniz ve Karadeniz için fırtına uyarısı yaptı. Yapılan uyarıya göre Batı Karadeniz’de rüzgarın hızı yer yer 10 kuvvetine, yani saatte 105 kilometre hıza ulaşacak. Fırtına etkisini Pazar sabahı kaybedecek.

Akdeniz’de ise saatte 75 kilometre hıza ulaşan rüzgarlar görülecek.

THY’den sefer iptalleri

Olumsuz hava koşulları Türk Hava Yolları’nda sefer iptallerine neden oldu. Açıklama yapan THY Basın Müşaviri, “Meteorolojik Acil Durum Komitasi kararı uyarınca İstanbul Havalimanı kalkış varışlı toplam 41 seferimiz iptal olmuştur” dedi.

İstanbul'da fırtına ağaçları devirdi, Çanakkale ve Antalya'da yollar su altında kaldıİstanbul’da fırtına ağaçları devirdi, Çanakkale ve Antalya’da yollar su altında kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.