İstanbul’da fırtına ağaçları devirdi, Çanakkale ve Antalya’da yollar su altında kaldı

İstanbul'da Bakırköy ve Maltepe'de fırtına ağaçları devirdi. Şiddetli rüzgar ve yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Çanakkale ve Antalya'da dereler taştı. Gökçeada ve Bozcaada'ya feribot seferleri yapılamadı.

Çevre 17 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına kent genelinde etkisini sürdürüyor. Bakırköy’de fırtına nedeniyle ağaç otomobilin üzerine devrildi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, devrilen ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Hafta sonunu dışarıda değerlendiren vatandaşlar ise yağmur ve fırtınanın etkisi ile güçlükle yürüdü. Yağışlı hava akşam saatlerinde trafik yoğunluğuna yol açtı.

Fırtına Bakırköy’de ağacı otomobillerin üzerine devirdi.

Maltepe sahil yolunda saat 17.00 sıralarında yol kenarındaki çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle aydınlatma direğinin üzerine devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sahil yolunda güvenlik önlemi aldı. Ağaç ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı. Ağacın aydınlatma direğinde asılı kalması olası bir faciayı önledi. Ekiplerin çalışması sırasında sahil yolunda trafik yoğunluğu oluştu.

Maltepe’de devrilen ağacı kaldırma çalışmaları nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

Çanakkale’de dereler taştı

Çanakkale’de etkisini sürdüren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; kent genelinde metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğü belirtildi. Lapseki İlçesi’ne bağlı Umurbey Beldesi’ndeki Sahil Mahallesi’nde de yollar suyla doldu, yaya ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Çanakkale’de metrekareye 100 kilo yağmur düştü.

Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada hattında Pazar günü yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında, Gökçeada’dan saat 07.00, 13.00 seferleri, Kabatepe’den ise saat 09.00, 15.00 seferleri yapılamayacak.

Antalya’da sokaklar yağış nedeniyle göle döndü.

Antalya’da ev ve iş yerlerini su bastı

Antalya Kumluca’da saat 11.000 sıralarında etkili olan sağanak ile ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu. Sürücüler, caddelerdeki su nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Yağışla bazı iş yerlerini su basarken, sahipleri kendi imkanlarıyla dükkanlarına dolan suyu boşaltmaya çalıştı. Kasapçayırı Mahallesi’nde bazı müstakil evleri su bastı. Yağış nedeniyle mahalledeki seralarda ekili ürün zarar gördü. Serası zarar gören Fatma Karaca, dizine kadar biriken suda ürünlerini kontrol etti. Karaca “Üç yıldır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. iki dönüm seram, evim, eşyalarım zarar gördü” dedi.

Öte yandan istinat duvarının çökmesiyle iki ev zarar gördü, birinin duvarların çatlak oluştu. Baysı deresinde Hızırkahya Mahallesi’ndeki köprünün ayaklarında biriken atık nedeniyle meydana gelen su taşkınında seralar zarar gördü.

Batı Marmara ve Ege için kuvvetli fırtına uyarısıBatı Marmara ve Ege için kuvvetli fırtına uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.