İstanbul’a yağış geri dönüyor

İstanbul Valiliği, Batı Karadeniz'de etkili olması beklenen fırtınaya karşı uyardı. Meteoroloji ise yeni haftaya dair tahminlerini yayınladı.

Çevre 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Marmara ve Kuzey Ege'de şiddetli sağanak bekleniyor

İstanbul son yılların en kurak eylül ayını geçirdi. Barajların doluluk oranları kritik seviyenin altında. Eylül ayının sonunda gelen yağışlar barajların seviyesinde yalnızca yüzde 1’lik bir artışa sebep oldu. Sonra yeniden sıcak ve kuru hava geldi. Meteoroloji bugünden itibaren İstanbul’a yağışların geri dönmesini bekliyor, valilik ise fırtınaya karşı uyardı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Batı Karadeniz’de rüzgarın yarın (Pazartesi) ilk saatlerden itibaren fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

İstanbul’da hava sıcaklığının 24 dereceye düşeceği ve az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey kesimleri sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı.

Pazartesi ise kuzey kesimlere soğuk hava inecek. Hissedilen sıcaklığın 10-12 derece azalacağı belirtilirken Meteoroloji; gece saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini duyurdu.

İstanbul’da sağanak, taşkınlara sebep oldu: AKOM'un uyarısı sürüyorİstanbul’da sağanak, taşkınlara sebep oldu: AKOM’un uyarısı sürüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.