İşte bu önlem iklim krizini çözer: Kral Charles havuzunun sıcaklığını düşürdü

Birleşik Krallık'ta tacını daha geçen ay giymiş, çevre ve iklim sorunlarına hassasiyetle yaklaşmasıyla bilinen Kral III. Charles, enerjiden tasarruf etmek için Buckingham Sarayı'nın havuzunda tasarrufa gitti.

Çevre 2 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Charles sarayın bahçesine fidan dikerken. Fotoğraf: PA

Saray içinden kaynakların kısa bir süre önce The Times’a verdiği bilgiye göre Kral Charles, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla Buckingham Sarayı’nın ısısını düşürme yoluna gitti. Bir zamanlar sarayda çalışmanın en büyük avantajlarından sayılan havuzun tadını çıkaran hizmetkarlar yüzlerine soğuk su çarpılmış gibi oldu.

Times’a konuşan ancak ismini vermek istemeyen bir kaynak, “Havuzu kullanan birkaç kişi suyun sıcaklığının düştüğünü ve eskisinden biraz daha serin olduğunu fark etti. Meğer Kral Charles havuzun ısıtmasını kapattırmış” dedi. Başka bir kraliyet kaynağı Charles’ın tasarrufa verdiği önem konusunda, “Ateş yakılıyorsa nedeninin sağlam olmasını ister ve dışarıdaki hava nasıl olursa olsun odanın neden oda sıcaklığının üzerinde ısıtıldığını öğrenmek ister. Böyle şeyleri israf olarak görür” yorumunda bulundu.

Charles’ın iklim krizine yönelik tek önlemi de bu değil. Söylenilene göre kral, sarayda haftada bir gün vegan yemekler pişirebilecek özel bir şef arıyor. Times’a konuşan bir kaynak, “Charles haftada bir gün et, balık ve süt ürünleri yemekten çevreye duyduğu saygı nedeniyle kaçınıyor. Hem son yıllarda kraliyet ailesinin enerji kullanımını azaltmaya da büyük önem veriyor” dedi.

Buckingham Sarayı’nın oldukça büyük olduğu düşünülürse enerji kullanımına dikkat etmek iyi bir fikir olabilir. Bununla birlikte The Washington Post’un geçen yıl dikkat çektiği üzere Charles, yıllardır endüstriyel tarımı kınayıp 2021’deki COP26 İklim Zirvesi’nde dünya liderlerine iklim değişikliğine karşı ‘savaşçı bir tutum’ sergilemelerini söylese de hem kendisi hem de kraliyet ailesinin geri kalanı sahip oldukları varlıklar ve lüks yaşam tarzları nedeniyle ortalama bir insana kıyasla çok büyük karbon ayak izine sahip.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesi için 204 milyon dolar harcanmışKraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi için 204 milyon dolar harcanmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.