Kendi kendini acile kaldıran ‘Ali Cabbar’, taburcu edilmek için yuva bekliyor

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Cerrahi Kliniği’ne giren sokak kedisi, diyafram rüptürü (yırtılması) tanısı ile ameliyat edildi. 'Ali Cabbar’ adı verilen sokak kedisi, sağlığına kavuşmasına rağmen sahibi olmadığı için taburcu edilemedi. Ali Cabbar yuva bekliyor.

Çevre 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne 9 Ağustos’ta giren sokak kedisi, gezindiği cerrahi kliniğinin önünde, Veteriner Hekim Elif Ünlü tarafından fark edildi.

Ünlü, kucağına aldığı kedinin solunum zorluğu yaşadığını fark etti. Çekilen röntgen ve yapılan muayene sonrası, diyafram rüptürü (yırtılması) tanısı konulan kediye öğrenciler tarafından ‘Ali Cabbar’ ismi verildi. Gezindiği cerrahi kliniğinde ameliyat edilen Ali Cabbar, 45 günlük tedavi sürecinin ardından tamamen sağlığına kavuştu.

Minik kedi Haydut 28 gün sonra enkazdan çıktıMinik kedi Haydut 28 gün sonra enkazdan çıktı

45 gündür bizimle birlikte

Ali Cabbar’ı klinik önünde görüp hasta olduğunu fark eden ve ameliyat eden Veteriner Hekim Elif Ünlü, “Ali Cabbar bizim hastanemize kendi kendine gelip, cerrahi kliniğine uğrayıp, diyafram yırtığı tanısı koyduğumuz bir kedi. Muayenesi olmuştu, opere etmiştik. Şu an dikişleri alındı. Genel muayene bulguları çok iyi, genel sağlık durumu çok iyi. Yaklaşık 45 gündür bizim hastanemizde. Bu süreçte onu takip ettik. Herhangi bir tekrarlama ihtimali var mı, diye, operasyon sonrası röntgenlerini çektik. Bir anormalliğe rastlamadık. Şu an gayet iyi. Dikiş hattı iyileşti zaten dikişlerini de aldık, yarası kapandı” dedi.

Barınağa göndermek istemiyoruz

Ali Cabbar’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu, hastanenin adeta maskotu haline gelen kediyi sahibi olmadığı için taburcu edemediklerini belirten Ünlü, “Şu an genel sağlık durumu çok iyi ama tek eksiği var, o da sıcak bir yuva. Kendisi geldiği için taburcu edemiyoruz. Genel sağlık durumu şu an gayet iyi. Taburcu edeceğiz ama kendisi geldiği için bir ailesi yok. Barınağa da göndermek istemiyoruz. Güzel bir yuva arıyoruz. Yuvası olmadığı için, taburcu edemiyoruz” diye konuştu.

Ali Cabbar’ı yeni yuvasına gittiğinde de takip etmeye devam edeceklerini söyleyen Veteriner Hekim Elif Ünlü, “Zaten takip şartıyla yuvalandırmak istiyoruz. Herhangi bir hastalığı olduğunda buraya getirebilirler” dedi.

Kediye tekme atan adamı sokak ortasında dövdüKediye tekme atan adamı sokak ortasında dövdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.